HajbeültetésHajkezelések

Amit a hajbeültetés előtt tudni érdemes

twitterFacebook

Sok embernek okoz problémát hajának megritkulása, a hajhullás és kopaszodás. Szerencsére, manapság már nincs szükség rá, hogy tehetetlenül nézzük, ahogy korábban dús hajkoronánk egyre fogyatkozik, hajvonalunk feljebb tolódik, fejbúbunkról eltűnik a haj és idővel szinte egy másik ember néz ránk vissza a tükörből. Nincs szükség furcsa hajviseletre vagy természetellenes parókára sem, hiszen napjainkban már olyan korszerű hajbeültetési eljárások állnak rendelkezésre, melyek jelentős mértékben képesek javítani a kopaszodás okozta problémákon.

A hajbeültetés manapság már nem luxus, szinte mindenki számára elérhető, hiszen az elmúlt években árai csökkentek, a szolgáltatást nyújtó klinikák száma pedig jelentősen megnőtt. Érdemes tehát megfontolni a hajbeültetést, ha már nem vagyunk elégedettek hajunk mennyiségével, de a döntés előtt célszerű néhány dolgot megismerni, átgondolni.

Fontos szabályok és teendők a hajbeültetés előtt

  • Hajbeültetés előtt érdemes utána nézni az alkalmazott technikáknak, a hajbeültetés különböző eljárásai által nyújtott előnyöknek és esetleges hátrányoknak. Fontos, hogy ne a klinikán halljunk először a FUT, a FUE vagy a FUE 2 hajbeültetésről, hanem legyen elképzelésünk arról, hogy miben különböznek ezek a módszerek egymástól, így eleve kiszűrve a számunkra nem megfelelő ajánlatokat.
  • Érdemes felvenni a kapcsolatot olyan emberekkel, akik már átestek hajbeültetésen, így saját maguk tapasztalták meg az adott hajbeültetési módszer előnyeit és hátrányait, illetve konkrét eredményekről tudnak beszámolni, esetleg előtte-utána fényképek segítségével is. További segítséget jelenthet, ha olyan páciensekkel tudjuk felvenni a kapcsolatot, akiken különböző klinikákon végeztek hajbeültetést, így összehasonlíthatjuk azok árait és szolgáltatásait az eredmények függvényében.
  • Alaposan járjunk utána a hajbeültetést végző klinikáknak és válasszunk óvatosan, hiszen a hajbeültetést végző orvos szakmai tapasztalata és tudása a műtét eredményében is megmutatkozik.
  • Nézzünk utána a hajbeültetés költségeinek. A hajbeültetést graftonként végzik, melyek ára klinikánként és eljárásonként változhat. Nem biztos, hogy a drágább jobb, de sok esetben a nagyobb költség gyorsabban és/vagy kíméletesebben elvégzett hajbeültetést is jelenthet. A különböző hajbeültetési technikák általában különböző hegekkel járnak és hatékonyságukban, illetve a műtét elvégzéséhez szükséges idő hosszában is eltérnek, melyek többnyire az árban megjelennek.
  • Legyünk óvatosak és ne dőljünk be a hamis termékeknek és eljárásoknak, melyek gyors javulást ígérnek ugyan, de tudományosan megalapozatlanok és a legtöbb esetben kizárólag az emberek átverését célozzák. Világító fésű, kígyó olaj, fejmasszázs készülék, eddig soha nem látott vagy éppen újra felfedezett gyógynövény kivonatok nem növesztik vissza a hajat, de adott esetben a fejbőr további roncsolásában és a kopaszodás felgyorsításában segíthetnek.
  • Legyünk tisztában vele, hogy a hajbeültetés után is szükség lesz odafigyelésre, hogy a beültetett haj számára a legoptimálisabb környezetet teremtsük meg, ezzel biztosítva a hajhagymák megerősödését. A kiegyensúlyozott étrend, vitamin és ásványi anyag étrendkiegészítők, illetve a megfelelő sampon mind fontos szereplői a hajbeültetést követő időszaknak.
  • Ne higgyünk a kopaszodással kapcsolatos mítoszoknak. A férfias jellegű kopaszodás (androgen alopecia – AGA), amely a haj elvesztésével kapcsolatos problémák túlnyomó részét képezi, egy általában örökletes hajlam miatt kialakuló, a dihidrotesztoszteronnal (DHT) szorosan összefüggő állapot. Az allergia, az alultápláltság, a napozás és számos egyéb, az interneten keringő dolog nincs összefüggésben a kopaszodással. Tájékozódjunk megbízható forrásokból mind a hajbeültetés lehetőségei, mind pedig a kopaszodás okai tekintetében.

Hajbeültetés előtte utána képek és információk

hajbeultetes-galeria

'Fel a tetejéhez' gomb