FenékplasztikaTestkezelésekZsírleszívás

A fenékplasztika típusai és menete

twitterFacebook

Mi a fenékplasztika?

A fenéken található bőr- és zsírréteg idővel megereszkedhet, melynek leggyakoribb okai a kor előrehaladtával a szövetekben bekövetkező változások, illetve a gyakori súlyingadozások és a genetikai hajlam. A fenékplasztika során ezek a problémák korrigálhatóak, javítható a fenék formája, feszessége, illetve eltávolítható a felesleges zsírszövet is. A fenékplasztika műtét kiválóan alkalmas a fenék megereszkedett bőrének és a felesleges zsírszöveteinek eltávolítására, illetve a fenék kontúrjának formálására. A fenékplasztika alkalmával lehetőség nyílik implantátum vagy saját zsír beültetésére is, melyekkel további esztétika javulás érhető el.

A fenékplasztika előnyei

  • a fenékplasztikával egy lépésben visszaállítható a fenék feszessége, korrigálható a formája és eltávolítható a felesleges zsírszövet
  • a fenékplasztikával a testalkathoz jobban illeszkedő formájú és méretű fenék alakítható ki, melyre a genetikai sajátosságok miatt sporttal sokszor nincs lehetőség

A fenékplasztika típusai

Fenékplasztika szilikon implantátummal

A szilikon implantátummal végzett fenékplasztika olyan páciensek számára lehet jó alternatíva, akik nem rendelkeznek elegendő mennyiségű saját zsírral a fenék feltöltéséhez. A fenékplasztikához alkalmazott implantátumok felépítése és minősége megegyezik a mellnagyobbításhoz használt implantátumokéval. A fenékplasztika többféle alakú és méretű implantátummal is elvégezhető, így az eredmény a páciens alkatához és elvárásaihoz szabható. A fenékplasztika során az implantátumok a farizmok alá kerülnek behelyezésre.

Fenékplasztika saját zsír feltöltésével

A saját zsír feltöltéssel történő fenékplasztika során a páciens saját zsírját használják a kívánt eredmény eléréséhez. Az eljárás nagy előnye, hogy a fenékplasztikához felhasznált zsírt zsírleszívással gyűjtik össze a páciens testéről, így egyszerre formálva a problémás, zsírfelesleggel rendelkező területeket és a feneket. Az első lépésben zsírleszívással leszívott zsírt a fenékplasztika műtét második szakaszában apró injekció szúrásokkal juttatják be a fenék szöveteibe. További előnye még a saját zsírral történő fenékplasztikának, hogy idegen anyag nem kerül beültetésre, illetve természetesebb forma, kisebb hegek és gyorsabb gyógyulás várható az eljárás után.

A fenékplasztika menete

A fenékplasztikát altatásban végzik és általában 1-2 órát vesz igénybe. A bemetszést a fenék alatti hajlatban ejtik, így az a műtét után rejtett marad. A fenékplasztikát végző plasztikai sebész a bőrt a bőr alatti zsírszövettel együtt felpreparálja és a felesleget eltávolítja. Amennyiben a jobb eredmény elérése megkívánja, a fenékplasztikát zsírleszívással és/vagy implantátum behelyezésével vagy saját zsírral való feltöltéssel kombinálják. A fenékplasztika műtét végén a bemetszést összevarrják, majd nyomókötést és szorító nadrágot helyeznek a páciensre.

A fenékplasztika előtt

A fenékplasztika előtt laborvizsgálatot és EKG-t készítenek, illetve felvázolják a műtét menetét és az azt követő teendőket.

A fenékplasztika után

A fenékplasztika után a páciens 2 éjszakát a klinikán tölt, majd otthonába távozhat. A műtétet követő 4-6 hétben szorítóruha viselése kötelező. A varratszedésre a fenékplasztika utáni 2. hét végén kerül sor. A műtét után 1 hónapig tartózkodni kell a fizikailag megerőltető tevékenységektől.

A fenékplasztika lehetséges szövődményei

Mint minden sebészeti beavatkozás, a fenékplasztika is jár némi kockázattal, így ritkán előfordulhatnak olyan szövődmények, mint a vérzés, fertőzések, szabálytalan hegképződés, aszimmetria, gyulladás, vagy savóképződés.

'Fel a tetejéhez' gomb