HasplasztikaMellfelvarrásMellimplantátumMellkisebbítésMellplasztikaZsírleszívás

Mellfelvarrás hasplasztikával – Tökéletes alak szülés után is

twitterFacebook

Szülés és szoptatás, illetve nagymértékű fogyás után a has és a mellek bőre megnyúlhat, elveszítheti rugalmasságát, amely számos esztétikai problémát okozhat az érintett területeken. Sajnos a női mellek feszességére nem csak ez, hanem a mirigyállomány szoptatás után gyakran tapasztalható csökkenése és a terhesség, illetve a szülés következtében jelentkező hormonális változások is komoly hatással lehetnek. Mindezek mellett, a bőr fokozott nyúlása miatt striák vagy terhességi csíkok is megjelenhetnek, melyek a fentiekkel együtt egy olyan viszonylag gyorsan létrejövő, komplex alakváltozást eredményeznek, amely az esztétikai hátrányokon kívül, akár pszichológiai problémákat is okozhat a kismamák számára.

Természetesen senkinek nem kell belenyugodnia ebbe a helyzetbe, hiszen a mellek és a has feszessége már régóta visszaállítható mellplasztika, hasplasztika és zsírleszívás segítségével. Szerencsére a modern plasztikai sebészet manapság már arra is lehetőséget nyújt, hogy hosszas műtétsorozat helyett egyetlen műtéttel, mellfelvarrással együtt végzett hasplasztikával szabaduljunk meg az összes problémától egyszerre. Angol nyelvterületen ezt a kifejezetten kismamák számára kialakított, összetett műtétet mommy makeovernek, azaz „anyuka átalakításnak” nevezik.

Mire jó a mellfelvarrás?

Idővel sajnos a legtöbb nő kénytelen megtapasztalni, hogy melleik elveszítik telt formájukat és rugalmasságukat. A kor előrehaladtával, szülést követően, vagy egyéni adottságok következtében a bőr veszít rugalmasságából, tónusából, így a mellek formája és elhelyezkedése is megváltozik. A modern mellplasztika azonban lehetővé teszi, hogy a tartásukat vesztett mellek mellfelvarrás segítségével újra feszessé és fiatalossá váljanak. A műtét kétféleképpen történhet: vagy a teljes mellet átalakítják és megemelik vagy csak a mellbimbó pozícióját változtatják meg. Mindkét esetben bemetszéseket ejtenek a mellek bőrén, melyek segítségével a felesleges bőrt eltávolítják, illetve a melleket szükség szerint megemelik.

Mi a hasplasztika?

A terhesség, szülés, elhízás, nagymértékű fogyás, illetve hormonális betegségek a hasfalnak, a has bőrének és a bőr alatti zsírszövetnek megváltozásához, deformitásához vezethetnek. Ezeknek a problémáknak a megszüntetésére és az eredetihez hasonló állapot visszaállítására szolgál a hasplasztika, mely a has számos területén (bőr, izom, zsírszövet) végzett műtéteket foglal magába. Sok esetben megfelelő eredmény érhető el csak zsírleszívással is, de nagyobb mennyiségű felesleges bőr megléte, illetve a hasfal nagymértékű torzulása esetén komplex hasplasztika elvégzése indokolt.

Mellfelvarrás hasplasztikával

A műtét altatásban történik és nagyjából 2-3 órát vesz igénybe. A hasplasztikához szükséges bemetszést a bikinivonalon ejtik, így az később fürdőruhában sem lesz észrevehető. Ebben a szakaszban történik a hason található zsír- és bőrfelesleg eltávolítása, amely a legtöbb esetben a leglátványosabb terhességi csíkok eltüntetésével is együtt jár. A mellfelvarráshoz általában fordított T-alakú bemetszést használnak, amely segítségével a felesleges bőr eltávolítják és mellbimbókat megfelelő pozícióba helyezik. Amennyiben a mellek megereszkedése csak kis mértékű, sok esetben a mellfelvarrás helyett a mellimplantátummal végzett mellnagyobbítás is megfelelő lehet megemelésükhöz. Ilyenkor mellfelvarrás nem történik, így többnyire bemetszésre is csak a mellek alatt van szükség. Természetesen implantátumok behelyezésére és a mellek formájának és méretének további módosítására a mellfelvarrás mellett is van lehetőség. A műtét végén a bemetszéseket maguktól felszívódó és szövetbarát varratokkal zárják le.

A műtét után

A mellfelvarrással végzett hasplasztika után a felépüléshez szükséges idő jelentősen rövidebb, mintha a műtéteket külön hajtották volna végre és nem sokban tér el a mellfelvarrásnál megszokottól. Speciális melltartó és kompressziós kötés viselése ebben az esetben is kötelező. Varratszedés általában a 2-3. héten történik. A megszokott életvitelhez a 6-8. héttől lehet visszatérni, a teljes gyógyulás pedig 4-6 hónapot vesz igénybe.

Mellfelvarrás hasplasztikával előtte utána képek és információk

mellplasztika-hasplasztikaval-elotte-utana-kepek

'Fel a tetejéhez' gomb