MellimplantátumMellnagyobbításMellplasztika

Mellplasztika – Milyen mellimplantátumot válasszak? I.

twitterFacebook

Minden nő számára, aki fontolóra veszi a mellnagyobbítást, vagy más mellplasztikai műtétet, a legfontosabb szempont, hogy milyen végeredményre számíthat és hogyan fognak mutatni a mellei a mellplasztika után. Ilyenkor számos kérdés felmerül, melyek megválaszolása korántsem olyan egyszerű, mint az elsőre tűnhet.

  • Milyen méretű melleket szeretnék?
  • Milyen formájú melleket szeretnék?
  • Mekkora legyen a mellek közötti rész?
  • Hol lennének a legkevésbé látható helyen a hegek?

A mellek ideális formájának és méretének meghatározása igen szubjektív dolog, hiszen minden esetben az adott személy egyéni véleményén és esztétikai képén alapszik, így minden nőnek más és más céljai és elvárásai vannak a mellplasztikával kapcsolatban. Míg egyes nők finom változtatásokat és természetes megjelenésű melleket szeretnének, mások feltűnő vagy esetleg kimondottam meghökkentő eredményt várnak a mellnagyobbítástól. Egyik cél sem pontosabb, vagy könnyebben meghatározható a másiknál, mert minden esetben alkalmazható, mindenki számára megfelelő eljárás nem létezik. A mellplasztika eredményének egyszerre kell megfelelnie a páciens elvárásainak és illeszkednie a teste formájához és méretéhez.

A mellnagyobbítás opciói: méret, forma, felület és gyártó

Számos gyártó gyárt különféle mellimplantátumokat, melyek nem csak töltőanyagukban, de méretükben, szélességükben, formájukban és felületükben is eltérnek egymástól. A sokféleség oka, hogy ahány mellnagyobbítás, annyiféle igény és elvárás, illetve lehetséges műtéti megvalósítás létezik. Éppen ezért a megfelelő mellimplantátum kiválasztása az egyik kulcskérdése annak, hogy a mellplasztika eredménye végül a páciens megelégedésére szolgáljon. Természetesen nem egyedül a páciens feladata, hogy a konkrét döntést meghozza. A mellnagyobbítást megelőző konzultációkon az orvos számos faktort felmér és megvizsgál, melyek szerepet játszanak a megfelelő mellimplantátum kiválasztásában:

  • A páciens testének alakja és mérete
  • A mellek mérete és alakja
  • A mellek kívánt megjelenése (természetes vagy feltűnő)
  • A mellek megereszkedettsége
  • A mellszövet mennyisége és elhelyezkedése
  • A páciens életmódja és fizikai aktivitása

A mellplasztika előtti konzultáció során a plasztikai sebész megméri a páciens mellkasának és a melleinek méretét, valamint testsúlyát és magasságát. A mérések alapján ajánlatot tesz egy mellimplantátumra, amely illeszkedik a meglévő arányokhoz. Ezután a páciensnek lehetősége van a kiválasztott implantátumot megnézni, kézbe venni és minták alapján kipróbálni. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy az orvos és a páciens együtt határozzák meg azokat az eszközöket és módszereket, melyek biztosítják a mellplasztika optimális eredményét.

Milyen profilú mellimplantátumot válasszak?

A mellimplantátum profilja határozza meg, hogy a mellnagyobbítás után a mell mennyire emelkedik ki a mellkasból. Az alacsony profilú implantátumok laposabb, míg a magas profilúak látványosan kiugró, feltűnő melleket eredményeznek. A páciens egyéni preferenciája a döntő ebben a kérdésben. Természetesen az orvos megvizsgálja a meglévő mellek formáját, méretét és ezzel és a vágyott megjelenéssel összhangban tesz ajánlatot a mellimplantátum profiljára vonatkozóan. Sok nő részesíti előnyben a nagyon magas profilú eszközöket, mert feltűnő, push-up melltartó kinézetű mellekre vágyik, de szintén sokan választják az alacsonyabb profilú, természetes megjelenésű melleket biztosító mellimplantátumokat is. mellimplantatum-profilok

Az implantátumok profiljának kiválasztásakor kulcsfontosságú szempont az eredeti mell szélessége. Annak érdekében, hogy a mellplasztika eredménye természetes megjelenésű és arányos legyen, a mellimplantátum szélességének egyenlőnek vagy kis mértékben kisebbnek kell lennie, mint az eredeti mell szélessége. Ezért szokott előfordulni, hogy kevés mellszövettel rendelkező, keskeny mellkasú nők esetében a lehetséges mellimplantátumok mérete kisebb lehet, mint amit ők ideálisnak gondolnának. Ilyen esetekben lehetőség van arra, hogy egy magasabb profilú, de kisebb átmérőjű mellimplantátum segítségével úgy növeljék meg a mellimplantátum méretét, hogy az továbbra is arányos marad és szélességében sem tér el a páciens mellkasától.

Milyen méretű mellimplantátumot válasszak?

A leggyakrabban feltett és talán legfontosabb kérdés a mellnagyobbítás mellett döntő nők számára, hogy milyen méretű mellimplantátumot válasszanak? Valószínűleg egyben ez a legnehezebb kérdés is, melynek megválaszolása igen sok fejtörést okozhat. Gyakran előfordul, hogy a páciensek hosszú hezitálás után sem tudnak egyértelmű döntést hozni, aminek fő oka általában az, hogy a mellimplantátumok méretei nem egyeznek a hagyományos melltartó kosárméretekkel, így kevés a kézzelfogható összehasonlítási alap. A mellimplantátumok méretét általában köbcentiméterben határozzák meg (CC): minél magasabb ez a szám, annál nagyobb az implantátum és annál nagyobb mértékben emelkedik ki a mellkasból.

A döntés megkönnyítése érdekében a mellplasztikát megelőző konzultációk során a páciensnek lehetősége van az összehasonlító táblázatok átnézése után fizikailag is megvizsgálni és minták segítségével kipróbálni a különböző méretű mellimplantátumokat. Ez a folyamat segítséget nyújt abban, hogy a mellplasztika eredménye mind az elvárásoknak, mind a a test esztétikai összképének megfelelő legyen. A választáskor mindenképpen érdemes figyelembe venni, hogy minél nagyobb méretű egy mellimplantátum, annál kevésbé lesz a mell természetes megjelenésű és az aktív életet élő nők számára problémát okozhat sportoláskor.

Emellett a nagyobb mérettel sokszor együtt jár az olyan komplikációk nagyobb aránya is, mint például a mellimplantátumok megereszkedése. A mellplasztika előtti konzultáción a plasztikai sebész megméri a meglévő mellszövet mennyiségét és felméri, hogy elegendő-e a kiválasztott mellimplantátum lefedéséhez. Amennyiben a választott implantátum túl nagy és a mellszövet nem elegendő a teljes takarásához, az élei láthatóak lesznek a műtét után, ami esztétikai problémákat okozhat.

A mellimplantátum méretekről részletes leírás és táblázatok itt találhatóak

Próba és szimuláció

A mellplasztika előtt általában nem csak a mellimplantátumok kipróbálására van lehetőség, hanem speciális 3D animációk segítségével az eredmény modellezésére is. A plasztikai sebész egy erre a célra kifejlesztett program számára megadja a páciens pontos méreteit és a kiválasztott implantátum típusát, amely a kapott adatok alapján képes virtuálisan megjeleníteni a várható végeredményt. Számos lehetőség áll rendelkezésre, melyek segítik a döntést, például különböző ruhák és melltartók tesztelése is. Jellemzően a nagyon kevés mellszövettel rendelkező nők számára elsőre bármilyen méretnövekedés nagynak tűnhet, de nagyon gyorsan megszokható az új, nagyobb méret.

A plasztikai sebészek a legtöbb esetben azt javasolják a pácienseknek, hogy miután megtalálták azt a méretet, amely illik a testarányaikhoz, válasszanak egy picivel nagyobb mellimplantátumot. Erre azért van szükség, mert minden implantátum kisebbnek néz ki, miután beültetésre került a mellszövet alá. Ez még inkább igaz abban az esetben, mikor a mellimplantátumot a mellizom alá ültetik be, mert az izom által kifejtett nyomás összepréseli az implantátumot.

Kérdések és ismerősök

Amennyiben akad az ismerősök között olyan, aki már átesett mellnagyobbításon és ismeri a beültetett mellimplantátum méretét, valószínűleg hasznos tanácsokkal tud szolgálni a méret kiválasztásához. Minél nagyobb a CC szám, annál nagyobb az implantátum: nagyjából 150-200 köbcentiméter jelent 1-1,5 kosár növekedést. Azonban mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy minden nő anatómiai felépítése más, így egy adott méretű mellimplantátummal elért növekedés sem szükségszerűen azonos mindenkinél.

Előtte-utána fotók

Mint minden plasztikai műtét előtt, a mellplasztikát megelőzően is érdemes megnézni néhány olyan képet, amelyeken a műtét előtti és utáni állapotokat örökítették meg. Számos weboldal létezik, ahol ilyen fotókat lehet találni és ahol nem csak a mellnagyobbítás, hanem szinte bármilyen kozmetikai eljárás eredménye megtekinthető. Természetesen erre a mellplasztikát megelőző konzultáción is van lehetőség, különös tekintettel az adott orvos, vagy klinika által végzett műtétekre.

Mellnagyobbítás előtte utána képek és információk

mellnagyobbitas-elotte-utana

Milyen mellimplantátumot válasszak? 2. rész >>

 

'Fel a tetejéhez' gomb