Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home » Testkezelések » Hasplasztika » Fontos kérdések és válaszok a hasplasztika módszereiről
hasplasztika

Fontos kérdések és válaszok a hasplasztika módszereiről

google_plustwitterFacebook

Mi a hasplasztika?

A hasplasztika azoknak a műtéti eljárásoknak összefoglaló elnevezése, melyek segítségével a has területéről eltávolítható a felesleges zsírszövet és bőr, illetve feszesíthető a hasi izomzat.

Kinek ajánlott a hasplasztika?

A hasplasztika egy igen népszerű és széles körben elterjedt műtéti beavatkozás, amellyel a legtöbb ember esetében jelentős esztétikai javulás érhető el a hasi területen. Érdemes lehet megfontolni a hasplasztikát az alábbi esetekben:

  • A hasfal zavaróan kidomborodik, kiáll
  • Sem a diéta, sem a testmozgás nincs jelentős hatással a hasi zsírpárnákra
  • A has bőre megnyúlt, laza és lelóg (jellemzően terhesség, vagy nagymértékű fogyás után)
  • A hasizmok a normálisnál lazábbak
  • A derékon jelentős mennyiségű zsírfelesleg található

A fentieken kívül természetesen még számos esetben tehet jó szolgálatot a hasplasztika, hiszen minden ember más testi adottságokkal rendelkezik, így a felmerülő esztétikai problémák is igen széleskörűek lehetnek. Mindenképpen érdemes felvenni a kapcsolatot a megfelelő szakemberrel, aki személyre szabott tájékoztatást tud adni arról, hogy az adott esetben alkalmazható-e a hasplasztika és, ha igen, milyen jellegű műtét elvégzése lenne a legcélravezetőbb.

Mi a különbség a hasplasztika és a zsírleszívás között?

A zsírleszívás egy olyan eljárás, mely során a bőr alatti felesleges zsírszövetet távolítják el a test különböző részeiről. Ezzel szemben a hasplasztika egy összetett beavatkozás, mellyel nem csak a zsírt, hanem a felesleges bőrt is eltávolítják a hasi területről, illetve -amennyiben szükséges- a hasizmokat is feszesebbé teszik. Olyan esetekben, mikor elsősorban a hasi zsírfelesleg okoz gondot a páciensnek, de a has bőre kellően feszes és rugalmas, a zsírleszívás a legtöbb esetben jó eredménnyel alkalmazható. Viszont, ha a has bőre megnyúlt és/vagy a hasizmok túl lazák, hasplasztika elvégzése lehet indokolt a megfelelő esztétikai eredmény eléréséhez. A hasplasztika során is lehetőség van zsírleszívást alkalmazni, tovább javítva az érintett terület megjelenésén.

Milyen típusai vannak a hasplasztikának?

A hasplasztikának három fő típusa létezik:

  1. Normál hasplasztika esetében a kezelés magában foglalja a teljes hasi területet a bordák aljától, az ágyéki terület aljáig
  2. A módosított vagy mini hasplasztika a köldök és az ágyék közötti rész kezelését célozza és általában kisebb beavatkozással jár és rövidebb gyógyulási időt igényel.
  3. Az öv hasplasztika során a felesleges zsírszövet és bőr a törzs teljes kerületén eltávolításra kerül.

Hasplasztikával eltávolíthatóak a striák, terhességi csíkok?

A hasplasztika során az elsődleges cél nem a striák és terhességi csíkok eltávolítása, ugyanakkor az eltávolított bőrrel együtt szerencsés esetben ezektől is megszabadulhat a páciens.

Végezhető más plasztikai műtét a hasplasztikával egy időben?

Igen, a hasplasztika mellett gyakran végeznek más plasztikai beavatkozásokat is. A következő eljárások kombinálhatóak a hasplasztikával:

Hogyan történik a hasplasztika?

A hasplasztika során először egy bemetszést ejtenek az ágyékhoz közeli területen, melynek hossza az eltávolítani kívánt bőr mennyiségétől függ. Ezt a bemetszést meghosszabbítják két oldalt a csípőkig. Normál hasplasztika esetében egy második bemetszést is végeznek a köldök körül, így az később új területre helyezhető. Ezután a felesleges bőrt eltávolítják, a zsírszövetet pedig szükség szerint vagy szintén eltávolítják, vagy újraosztják és formázzák. Amennyiben szükséges, a hasizmokat összehúzzák és rögzítik. A bőrt és a köldököt a hasplasztika utolsó szakaszában a helyükre illesztik és összevarrják.

Milyen hegekkel jár a hasplasztika?

Mint minden műtét, melyhez bemetszést alkalmaznak, a hasplasztika is jár hegekkel. Szerencsére ez a heg az esetek túlnyomó többségében elég alacsonyan lesz ahhoz, hogy az alsóruházat kellően takarja, beleértve a fürdőruhát és bikinit is. Valójában, azok a nők, akiknek korábban alacsony-keresztirányú császármetszésük volt, azt fogják tapasztalni, hogy a hasplasztika utáni heg sok esetben még alacsonyabban is helyezkedik el, mint a korábbi (a hasplasztikával eltávolított) heg. A megfelelő odafigyelés mellet a hasplasztika hegei jól gyógyulnak és alig láthatóan vékonyak.

Mennyire fájdalmas a hasplasztika?

A hasplasztika egy viszonylag nagy műtét, így a legtöbb ember számára jár némi kellemetlenséggel és fájdalommal. Ezek a kellemetlenségek azonban fájdalomcsillapítókkal jól kezelhetőek és pár nap, esetleg hét alatt csökkennek és megszűnnek. A műtét utáni éjszakát minden esetben a klinikán kell tölteni és ezidő alatt folyamatos helyi érzéstelenítést alkalmaznak, ami megkönnyíti a legnehezebb időszakot.

Mennyi ideig tart a felépülés a hasplasztika után?

A legtöbb ember számára a hasplasztika 2-3 hét kiesést okoz a munkában. A teljes aktivitáshoz való visszatéréshez általában 5-6 hétre van szükség.

Hasplasztika előtte utána képek és információk

hasplasztika-elotte-utana-kepek

Egy hozzászólás

  1. 4 honapja szultem, 3 honapig szoptattam. Probalok eddzeni es a felszedett kilokat is leadtam, megis pocakos maradtam es log a bor a hasamon. Mar a szexualis eletben is kezdenek komplexusaim lenni. Tud segiteni a kerdesek megvalaszolasaban ? Szeretnek majd Onhoz szemelyesen is eljutni, ha nem nyerem vissza hasam alakjat. Nagyon sok jot hallottam plasztikai modszereirol.

Hozzászólás küldése

Your email address will not be published.A megjelölt mezők kitöltése kötelező *

*

Hozzászóláshoz kérjük adja meg a hiányzó számot! *