MellfelvarrásMellimplantátumMellkisebbítésMellnagyobbításMellplasztika

Az esztétikai mellműtétek legnépszerűbb típusai – Célok, árak, módszerek

twitterFacebook

A mellplasztika egy összefoglaló elnevezés, amely magában foglal minden olyan plasztikai műtétet és kozmetikai beavatkozást, melyek célja a női és férfi mellek formájának vagy méretének megváltoztatása. A mellplasztika keretin belül végzett beavatkozások túlnyomó többségükben esztétika okokból történnek, de számos esetben egészségügyi problémák kezelése vagy megelőzése is indokolttá teheti végrehajtásukat. Napjainkban a legnépszerűbb mellplasztika kétségkívül a mellnagyobbítás, amely az elvégzett műtétek számának tekintetében nem csak ebből a kategóriából, de az összes plasztikai műtét közül is kiemelkedik.

Ráadásul a mellnagyobbítás jelentősége messze túlmutat az esztétikai célú kezeléseken, hiszen egyre nagyobb szerepet kap a mellrák megelőzése vagy kezelése érdekében végzett masztektómiát követő helyreállító műtétek során is. Természetesen a mellplasztika lehetőségei nem merülnek ki ennyiben, hiszen például a mellkisebbítés, a mellfelvarrás vagy a férfi mellplasztika is komoly segítséget nyújthat számos esztétikai és egészségügyi probléma megoldásában. A továbbiakban sorra vesszük a mellplasztika keretein belül végzett kezeléseket, különös tekintettel azok céljaira és módszereire.

Mellplasztika mellimplantátummal

A mellimplantátummal végzett mellplasztika, más néven mellnagyobbítás során a páciens melleibe speciális implantátumot helyeznek, amely mind a mellek méretét, mind formáját jelentős mértékben megváltoztathatja. A műtét segítségével elérhető esztétikai változások igén széles skálán mozognak. A módszer az alkatilag meghatározott, kisméretű mellekkel rendelkező nők számára ugyanúgy kiváló lehetőséget kínál, mint az átlagos adottságú, de méreteikkel elégedetlen hölgyek számára. Persze a méret nem minden, így a melleik formájával elégedetlen, vagy aszimmetrikus mellekkel rendelkező páciensek is megtalálhatják számításukat az implantátummal végzett mellplasztikában.

Az implantátum típusai

A mellplasztikához használt implantátum egy szilikon tok, amit olyan töltőanyaggal töltenek fel, melynek fizikai tulajdonságai nagy mértékben megegyeznek a természetes szövetekével. Ezek az implantátumok méretük, felületük és alakjuk szerint igen sokfélék lehetnek:

Az implantátum töltőanyaga

 • szilikon géllel töltött mellimplantátum
 • fiziológiás sóoldattal töltött mellimplantátum
 • szilikon gél magvú, sóoldattal töltött mellimplantátum

Az implantátum felülete

 • sima
 • poliuretán borítású
 • texturált, érdesített

Az implantátum alakja

 • kerek alakú mellimplantátum
 • csepp formájú vagy anatómiai mellimplantátum

Az implantátum profilja

 • magas profilú
 • standard profilú
 • alacsony profilú

Részletesen a megfelelő implantátum kiválasztásáról: Milyen mellimplantátumot válasszak?

Az implantátum elhelyezése a mellplasztika során

Az implantátum elhelyezése alapvetően háromféle módon történhet. A megfelelő módszer kiválasztásában nagy szerepe van a páciens alkati adottságainak és testméreteinek.

 • mell mirigyállománya alá elhelyezett mellimplantátum
 • mellizom alá elhelyezett mellimplantátum
 • részben a mirigyállomány és részben a mellizom alá elhelyezett mellimplantátum

Általánosságban elmondható, hogy a mellizom alatti elhelyezés a vékony testalkatú, az átlagosnál kisebb mellekkel és kevesebb mellszövettel rendelkező páciensek számára ajánlott, mivel így elkerülhető, hogy az implantátum jelenléte a szükségesnél hangsúlyosabb legyen.

Mellplasztika implantátummal és zsírátültetéssel

A mellnagyobbítás egyik legújabb innovációja az implantátummal és ezzel egy időben saját zsír beültetésével végzett mellplasztika. Ez a kombinált műtét lehetővé teszi, hogy a mellek közötti távolság csökkentése és a mellimplantátum éleinek elrejtése segítségével a mellnagyobbítás eredménye minden korábbinál természetesebb hatásúvá váljon.

Részletesen a műtétről: Mellnagyobbítás implantátummal és saját zsírral

Az implantátummal végzett mellplasztika a számok tükrében

A mellnagyobbítás népszerűsége: 2015-ben 279.143 mellnagyobbítást végeztek az Egyesült Államokban, ami 31 százalékos növekedést jelent a 2000-ben mért számokhoz képest. Napjainkban ez az eljárás számít a legnépszerűbb plasztikai műtétnek.

A mellnagyobbítás ára Magyarországon: A műtét ára 600.000 és 1.300.000 forint között mozog. Az ár nagyban függ a mellimplantátum típusától és a klinika egyéb szolgáltatásaitól.

Mellplasztika a megereszkedett vagy túl nagy méretű mellek kezeléséhez

Sajnos a hölgyek számára nem csak melleik kis mérete, hanem azok pozíciója, vagy éppen túl nagy súlya is esztétikai, illetve egészségügyi problémákat okozhat.

Mellplasztika mellfelvarrással egyszerre

Az idő előhaladtával sajnos a legtöbb nő kénytelen szembesülni azzal, hogy mellei elveszítik korábbi feszességüket és telt formájukat. Főleg szülés és szoptatás után tapasztalható, hogy a mellek mirigyállományának mennyisége és bőrének tartása csökken, ami komoly esztétikai problémákhoz és a mellek megereszkedéséhez vezethet. Szerencsére a mellplasztika erre is kínál megoldást, hiszen mellfelvarrás segítségével a mellek korábbi formája és helyzete visszaállítható. A hagyományos mellfelvarrást alapvetően kétféle módon végzik; Az olyan esetekben, mikor a mellek megereszkedése jelentős mértékű, a felesleges szöveteket és bőrt eltávolítják és a mellbimbót a megfelelő pozícióba helyezik. Ha viszont a problémát csak a mellbimbó helyzete okozza, elegendő lehet ennek újrapozicionálása is.

https://youtu.be/SiaVWzr-lSk?t=28

Mellplasztika mellfelvarrással és hasplasztikával egyszerre

A hasplasztikával egy időben végzett mellplasztika angol elnevezése mommy makeover (nagyjából: anyuka megújítás), ami elég jól körülírja az eljárás lényegét; Ezt a módszert kimondottan kismamák számára alakították ki, akik sajnos a szülés és szoptatás után gyakran tapasztalhatják, hogy hasfaluk kitágult, melleik elvesztették tartásukat és bőrük lazává vált. Ennek a kellemetlen állapotnak a kezeléséhez nyújt segítséget ez az összetett műtét, ami hasplasztikából, mellfelvarrásból és esetenként mellnagyobbításból áll. Legnagyobb előnye a külön-külön elvégzett műtétekhez képest abban áll, hogy ezzel a megoldással mind a műtétekre fordított idő, mind pedig a felépüléssel töltött időszak jelentősen lerövidül.

Részletesen a műtétről: Mellfelvarrás hasplasztikával

Mellplasztika mellfelvarrással és implantátummal

Olyan esetekben, mikor a mellek megereszkedése csak kis mértékű és helyreállításukhoz nincs szükség a szövetek eltávolítására, a mellimplantátummal végzett mellnagyobbítás is elegendőnek bizonyulhat a probléma megoldásához. Ilyenkor a mellfelvarráshoz általában használt T-alakú bemetszésre sincs szükség, a mellek megemelése teljes egészében a beültetett implantátumok segítségével történik. Ebben az esetben valójában nincs is szó mellfelvarrásról, de mivel a műtét célja itt is a mellek tartásának visszaállítása, így gyakran azonos körbe sorolják a két beavatkozást. Természetesen hagyományos mellfelvarrással együtt is elvégezhető a mellnagyobbítás, amennyiben a páciens nem csak feszesebb, de nagyobb mellekre is vágyik.

Mellplasztika mellfelvarrással a számok tükrében

A mellfelvarrás népszerűsége: 2015-ben 99.614 mellfelvarrást végeztek az Egyesült Államokban, ami 89 százalékos növekedést jelent a 2000-ben mért számokhoz képest.

A mellfelvarrás ára Magyarországon: A műtét ára 400.000 és 600.000 forint között mozog. Az ár nagyban függ a műtét típusától és a klinika egyéb szolgáltatásaitól.

Mellplasztika mellkisebbítéssel

A túl nagy méretű mellek az esztétikai hátrányokon kívül számos egészségügyi panaszt is okozhatnak a nők számára. A mellek súlya és folyamatos húzóhatása olyan mozgásszervi problémákhoz vezethet, mint a hátfájás vagy a vállak, a nyak és gerinc elváltozásai. Emellett az átlagosnál jelentősen nagyobb mellek bőrpanaszokhoz, vagy akár pszichés megbetegedésekhez is okozhatnak, hiszen a páciens minden napját megkeserítik. Ezeknek a tüneteknek az enyhítésére szolgál a mellkisebbítés. A műtét során a mellszövet és a bőr egy részét eltávolítják és a mellet új pozícióba helyezik.

https://youtu.be/b79X9JfaL4I?t=28

Mellplasztika mellkisebbítéssel a számok tükrében

A mellkisebbítés népszerűsége: 2015-ben 40.650 mellkisebbítést végeztek az Egyesült Államokban, ami nem mutat növekedést a 2000-ben mért számokhoz képest.

A mellkisebbítés ára Magyarországon: A műtét ára 500.000 és 600.000 forint között mozog. Az ár nagyban függ a műtét típusától és a klinika egyéb szolgáltatásaitól.

Férfi mellplasztika

A utóbbi években a férfiak körében is egyre népszerűbbé válik a mellplasztika. Természetesen esetükben többnyire nem mellnagyobbításról van szó, hanem redukciós mellplasztikáról, azaz mellkisebbítésről. Erre főleg olyankor lehet szükség, mikor a mellek mérete vagy mirigyállományának mennyisége valamilyen hormonális hatás (gynecomastia) vagy elhízás következtében megnő és ettől a mellkas nőies hatást kelt. A műtét menete a mirigyállomány felszaporodásának mértékének és a zsírszövet mennyiségének függvényében változhat. Sok esetben elegendő lehet a mirigyek eltávolítása is egy apró bemetszésen keresztül, de a súlyosabb állapotok kezeléséhez a női mellkisebbítéshez hasonló beavatkozásra van szükség.

Részletesen a műtétről: Férfi mellplasztika

A férfi mellplasztika népszerűsége: 2015-ben 40.650 férfi mellplasztikát végeztek az Egyesült Államokban, ami 35 százalékos növekedést jelent a 2000-ben mért számokhoz képest.

A férfi mellplasztika ára Magyarországon: A műtét ára 150.000 és 500.000 forint között mozog. Az ár nagyban függ a műtét típusától, mértékétől és a klinika egyéb szolgáltatásaitól.

Mellplasztika műtét nélkül

Sok nő számára lehet ijesztő a mellplasztikával járó műtéti beavatkozás és a tudat, hogy mellimplantátum kerül a testükbe. Az ő számukra jelenthetnek megoldást a mellnagyobbítás és a mellek formázásának legújabb módszerei, melyek segítségével részben, vagy egészében komolyabb műtét nélkül is nagyobb és formásabb mellekre tehetnek szert.

Mellplasztika hyaluronsavval (mellfeltöltés)

A hyaluronsavval végzett mellplasztika semmilyen műtétet nem igényel, a mellek feltöltése apró injekciók segítségével történik. Az eljáráshoz használt hyaluronsav egy teljesen természetes anyag, amely szinte minden élőlény szervezetében megtalálható. A kezelés során a töltőanyagot a mellek szöveteibe juttatják, amivel azok mérete és formája kiválóan alakíthatóvá válik. Az eljárás hátránya, hogy a hyaluronsav idővel lebomlik és felszívódik, így a kezelést időről időre meg kell ismételni.

Részletesen a kezelésről: Mellplasztika hialuronsavval

A hyaluronsavas mellplasztika ára Magyarországon: A műtét ára 900.000 és 1.300.000 forint között mozog, amely nagyban függ a felhasznált hyaluronsav mennyiségétől és kezelések számától.

Mellplasztika saját zsírral (zsírátültetés)

A páciens saját zsírszöveteivel végzett mellplasztika (zsírátültetés) hasonló módon történik, mint a hyaluronsavas mellplasztika. A fő különbség abban áll, hogy a kezeléshez használt töltőanyagot a páciens teste szolgáltatja. Az eljárás mellplasztika részéhez nincs szükség műtétre, ugyanakkor a zsírszövetek kinyerése zsírleszívás végrehajtását igényli. A beavatkozás első részében tehát a páciens olyan testrészeiről, ahol zsírfelesleg található (általában a has, a combok, vagy a fenék) a zsírt leszívják, majd egy speciális készülék segítségével szétválasztják és előkészítik a beültetéshez. Ezután következik a kezelés mellplasztika része, mikor az előkészített zsírszövetet a megfelelő helyeken a mellek szöveteibe injekciózzák és a hyaluronsavas mellplasztikához hasonlóan formázzák azokat.

Részletesen a kezelésről: Mellnagyobbítás saját zsírral

A saját zsírral végzett mellplasztika ára Magyarországon: A műtét ára 300.000 és 400.000 forint/alkalom között mozog.

Mellplasztika előtte utána képek és információk

mellplasztika-elotte-utana-kepek

'Fel a tetejéhez' gomb