MellnagyobbításMellplasztika

Mellnagyobbítás mellplasztika nélkül – Krémek, tabletták és mellnagyobbító melltartók

twitterFacebook

Világszerte nők milliói vágynak nagyobb, feszesebb és formásabb mellekre. Szerencsére a modern mellplasztika segítségével napjainkban már viszonylag könnyen és biztonságosan megváltoztatható a mellek formája és mérete, így a kebleikkel elégedetlen hölgyek számára elérhetőek azok a módszerek, melyekkel megvalósíthatják vágyaikat. Azonban sokan idegenkednek a műtéti beavatkozásoktól és olyan alternatív megoldásokat keresnek, melyekkel természetes módon érhetőek el a mellnagyobbítás eredményei. Az internetet böngészve számos hirdetéssel találkozhatunk, melyek pont erre kínálnak megoldást; Mellnagyobbító melltartók, tabletták és krémek segítségével ígérnek gyors és természetes alternatívát a mellek méretének megnöveléséhez. De vajon működnek-e ezek a termékek a valóságban is, vagy csak ügyes marketing az egész?

Mellnagyobbítás mellnagyobbító tablettákkal és krémekkel

Napjainkban több tízezer különféle táplálékkiegészítő kapható a boltokban és az internetes webshopokban és szinte kivétel nélkül mind csodás eredményeket ígér a vásárlóknak. Valójában azonban ezeknek a termékeknek a gyártása és forgalmazása messze nem olyan mértékben szabályozott és ellenőrzött, mint azt gondolnánk. Egy táplálékkiegészítőnek gyakorlatilag mindössze két feltételnek kell megfelelnie: legyenek rajta feltüntetve az összetevők és ne tartalmazzon tiltólistás anyagokat. Az általában már nem feltétel, hogy valóban elérhetőek legyenek általa az ígért eredmények, vagy megalapozott kutatási és kísérleti háttér álljon az adott termék mögött. Sajnos ez igaz a mellnagyobbító krémekre és tablettákra is. Ugyanakkor nem jelenthető ki egyértelműen, hogy ezek a termékek teljesen és minden esetben hatástalanok lennének, de mindenképpen fenntartással kell kezelnünk őket és semmiképpen ne várjunk a klinikai mellnagyobbításhoz hasonló eredményeket tőlük.

A mellnagyobbító készítményekben leggyakrabban alkalmazott hatóanyagok és összetevők

  • Fitoösztrogének, mint például a szója, vörös lóhere, lenmag, édeskömény, komló, és más gyógynövények
  • Hagyományos afrodiziákumok, mint a damiana vagy a zab szalma
  • Alapvető „női gyógynövények”, például a gyöngyajak, benedekfű, cimicifuga és a barátcserje (chasteberry)
  • Különféle gyógynövények, mint például a saw palmetto (fűrészpálma) és a vadon élő mexikói yam

A fenti felsorolásból csupán a fitoösztrogének azok, melyek valódi, kutatásokkal is alátámasztott hatással rendelkeznek az emberi szervezetben. Ezek az anyagok képesek utánozni a női nemi hormon (ösztrogén) hatásait, így elméletben a mellek méretét is befolyásolhatják. Ugyanakkor sajnos ezzel együtt gátolhatják is a szervezet saját ösztrogén termelését is, így végső soron alkalmazásuk akár ellentétes hatást is kiválthat a menopauza előtt álló nők szervezetében, mint ami a céljuk lenne. Tehát bánjunk óvatosan a fitoösztrogén tartalmú termékekkel, mert rosszabb esetben ezek használata nem, hogy mellnagyobbítással, hanem a mellek méretének csökkenésével is járhat. A mellnagyobbító tablettákhoz képest a krémek és oldatok alkalmazása némileg biztonságosabb lehet ugyan, hiszen ezek lokálisan, a mellek bőrén keresztül felszívódva fejtik ki a hatásukat, azonban a hatóanyagok egy része így is a véráramba kerül és kihatással lehet a teljes hormon háztartásra.

Mellnagyobbítás mellnagyobbító melltartóval

A kereskedelmi forgalomban kapható mellnagyobbító melltartók közül talán a Brava terméke a legismertebb. Ez egy sport melltartó alatt viselhető készülék, amely szabályozott vákuum segítségével éri el az ígért mellnagyobbító hatást. A készülék két un. kupolát tartalmaz, melyek szilikon gyűrűkkel illeszkednek a mellekhez és folyamatos, mikroszámítógép által ellenőrzött szívóhatást fejtenek ki a mell szöveteire. A gyártó szerint ez a 20 higanymilliméteres vákum, a mellnagyobbító melltartó rendszeres viselésével idővel a mellek növekedését eredményezi. A specifikációk szerint a készüléket napi 10-12 órát kell viselni, 10 napon keresztül a kívánt eredmény eléréséhez.

mellnagyobbito-melltarto

A vákumos melltartók eredményességéről megoszlanak a vélemények. Sok felhasználó állítja, hogy huzamosabb használatukkal sikerült elérni bizonyos fokú mellnagyobbítást, míg mások semmilyen pozitív hatást nem tapasztaltak. A szakértők alapvetően szkeptikusak az eljárással kapcsolatban és többségük véleménye szerint, ha a mellnagyobbító melltartó adott esetben hatással is van a mell szöveteire, az általa elért eredmények rövidtávúak és csak a készülék folyamatos használatával tarthatóak fent. Egyesek szerint a vákumos melltartó használata nem csak kényelmetlen és körülményes, de idővel különböző bőrelváltozások megjelenéséhez is vezethet.  Látható tehát, hogy a kép messze nem egyértelmű, így aki megtudja fizetni a készülék magas árát és nincsenek irreális elvárásai az elérhető eredményeket illetően, különösebb egészségügyi kockázatok nélkül tehet egy próbát a mellnagyobbító melltartóval.

Konklúzió

A fentiekből jól látszik, hogy a mellnagyobbítás alternatív módszerei még igencsak gyerekcipőben járnak és a különböző termékekkel elérhető eredmények erősen megkérdőjelezhetőek. Azok számára, akik tartanak a műtéttel járó beavatkozásoktól és drága kísérleteket sem szeretnének folytatni saját magukon, ajánlott lehet inkább megfontolni az olyan műtét nélkül elvégezhető módszereket, mint a hyaluronsavval vagy saját zsírral végzett mellnagyobbítást, melyekről már korábban írtunk részletesen.

Forrás: medicaldaily.com

'Fel a tetejéhez' gomb