MellfelvarrásMellnagyobbításMellplasztika

Gyakori kérdések a mellfelvarrásról – Kinek ajánlott és hogyan történik?

twitterFacebook

Sajnos idővel a legtöbb nő kénytelen megtapasztalni, hogy melleik elveszítik telt formájukat és rugalmasságukat. A kor előrehaladtával, szülést követően, vagy egyéni adottságok következtében a bőr veszít rugalmasságából, tónusából, így a mellek formája és elhelyezkedése is megváltozik. A modern kozmetikai eljárások azonban lehetővé teszik, hogy a tartásukat vesztett mellek mellfelvarrás segítségével újra feszessé és fiatalossá váljanak.

Kik számára ajánlott a mellfelvarrás?

A mellfelvarrás mindazok számára ajánlott, akiknek problémát jelent melleik megváltozott formája, mérete vagy helyzete és tisztában vannak a mellfelvarrás lehetőségeivel és reálisan elérhető eredményeivel.

  • A mellek megereszkedtek, de méretük megfelelő
  • A mellek szövetállománya vagy feszessége csökkent
  • A mellbimbók helyzete megváltozott
  • Eltérés mutatkozik a két mell között, ideértve a formai, méretbeli és a mellbimbók pozíciójában bekövetkezett aszimmetriákat is

Van felső korhatára a mellfelvarrásnak?

Soha nem lehet valaki túl idős a mellfelvarráshoz. Az életkor nem meghatározó tényező, ami számít az az általános egészségügyi állapot. Ha valaki jó fizikai állapotban van és elfogadja a mellfelvarrással járó esetleges kockázatokat, akkor számára nincs akadálya a kezelésnek.

Milyen hatással van a terhesség a női mellekre?

A terhesség alatt a nők mellei megváltoznak, méretük megnő és feszesebbé válnak. Mindemögött olyan hormonális hatások állnak, melyek feladata, hogy felkészítsék az anyát a szoptatásra. Ezek a változások egyénenként eltérő mértékűek lehetnek. Általában a szoptatás vége után 6 hónappal a mellek visszanyerik korábbi formájukat. Egyes esetekben azonban előfordulhat, hogy a mellek formája, helyzete vagy feszessége a szoptatás után végleg megváltozik és eredeti megjelenésük visszaállítása már csak mellfelvarrás vagy mellfelvarrással együtt végzett mellnagyobbítással lehetséges.

A terhesség után mikor végezhető mellfelvarrás?

A terhesség és a szoptatás hatására a mellek megváltoznak, majd vagy visszaállnak az azt megelőző állapotukba vagy esetleg egy megváltozott formában maradnak. Ez a folyamat általában 3-6 hónapot vesz igénybe. Ennek megfelelően a mellfelvarrás elvégzésével mindig meg kell várni, amíg a mellek formálódása megáll, hiszen addig nem megállapítható a szükséges beavatkozások mértéke és mikéntje. Egy túl korán végrehajtott mellfelvarrás olyan, mintha egy mozgó célpontot próbálnának eltalálni és ritkán jár kielégítő eredménnyel.

Hogyan történik a mellfelvarrás?

A mellfelvarrás kétféleképpen történhet: vagy csak a mellbimbót emelik meg vagy a teljes mellet átalakítják és megemelik. Mindkét esetben bemetszésekre van szükség, melyek segítségével a felesleges bőrt eltávolítják, illetve a melleket szükség szerint megemeljék. A mellfelvarrás után így hegek maradnak, de a legtöbb esetben ezek nem nagyok és rejtett helyen vannak.

Mi a periareoláris mellfelvarrás?

A periareoláris mellfelvarrás célja a mellbimbó megemelése a lehető legkevesebb bemetszéssel és a mellbimbón elhelyezkedő hegek nélkül. Ebben az esetben csak a mellbimbóudvaron történik bemetszés. Ez a mellfelvarrás azoknak javasolt, akiknek csak kis mértékben ereszkedtek meg a mellei és csak 1-2 cm emelésre van szükség.

Mi a függőleges mellfelvarrás?

A függőleges mellfelvarrás egy teljes mellfelvarrás, ami során az egész mellet újraformálják és megemelik. Ez egy jóval kiterjedtebb eljárás, mint a periareoláris mellfelvarrás és olyan nők esetében javasolt, akik mellét több, mint 2 centiméterrel kell megemelni.

Lehetséges mellfelvarrással korrigálni a mellek közötti aszimmetriát?

Igen, a mellfelvarrás során mindig törekednek a mellek szimmetriájának megtartására vagy javítására. Azonban érdemes megjegyezni, hogy tökéletes szimmetria kialakítása nem lehetséges és a nők mellei természetes állapotukban sem teljesen szimmetrikusak. Nagyarányú eltérések esetében, mikor a mellek térfogata is különböző, a mellfelvarrás mellett mellimplantátumokat alkalmaznak az aszimmetria csökkentéséhez.

Szükséges mammográfia elvégzése a mellfelvarrás előtt?

40 év felett, illetve olyan nők esetében, ahol a családban már fordult elő emlődaganat, a mellfelvarrás előtt szükség van mammográfiára. Minden mellplasztika előtt fontos annak megállapítása, hogy a mellek semmilyen betegség által nem érintettek. A mellfelvarrást megelőző konzultáción a plasztikai sebész minden esetben megnézi a kórelőzményt és megvizsgálja a melleket, hogy felmérje milyen vizsgálatok elvégzése indokolt a műtét előtt. Ha a páciensnek bármilyen mellrákkal kapcsolatos előzménye, vagy ahhoz köthető családi története van, erről minden esetben tájékoztatnia kell a plasztikai sebészt.

Mire érdemes odafigyelni a mellfelvarrás előtt?

A mellfelvarrást megelőző konzultáción a páciens részletes útmutatót kap a műtét előtti és utáni időszakra egyaránt. Fontos teendők a mellfelvarrás előtt:

  • Szervezze meg előre ügyeit és menetrendjét, hogy a műtét után zavartalanul tudjon pihenni
  • Győződjön meg róla, hogy a mellfelvarrást követő napon valaki eljön önért a klinikára és hazaviszi. Senki ne távozzon egyedül!
  • Győződjön meg róla, hogy a műtétet követő 24 órát nem kell egyedül töltenie és lesz valaki, aki ebben az időszakban tud figyelni önre. Erre saját biztonsága miatt mindenképpen szükség van.

Mennyi időt vesz igénybe a mellfelvarrás?

A mellfelvarrás általában 1-1,5 órát vesz igénybe a beavatkozás mértékének függvényében.

Mikor lehet visszatérni a megszokott élethez a mellfelvarrás után?

Amíg a műtéti hegek megfelelően be nem gyógyultak, kerülni kell minden megerőltető fizikai aktivitást, ami a vérnyomást megemelheti vagy a sebeket felszakíthatja. Mellplasztika után egy ideig kerülni kell a hirtelen mozdulatokat és a karok vállmagasság fölé emelését is.

Néhány nappal a műtét után zuhanyzás engedélyezett, de a hegek és kötszerek szárazságára fokozottan oda kell figyelni. Irodai munkához 1 héttel a mellfelvarrás után vissza lehet térni, de fizikai aktivitás 2 hétig nem ajánlott. Ezt követően még 2-4 hétig speciális melltartó viselése és fokozott elővigyázatosság szükséges.

Mellfelvarrás előtte utána képek és információk

mellfelvarras-elotte-utana-kepek

'Fel a tetejéhez' gomb