Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home » Kozmetikai kezelések » Arckezelés » Ráncfeltöltés hialuronsavval és botox kezelés egyszerre
botox-hialuronsav

Ráncfeltöltés hialuronsavval és botox kezelés egyszerre

google_plustwitterFacebook

Egyre nagyobb népszerűségre tesz szert az arckezelések új generációjához tartozó hialuronsavas ráncfeltöltés, melynek segítségével hatásosan csökkenthetőek, vagy megszüntethetőek az arcon megjelenő ráncok és a szem körüli karikák. Az eljárásnak azonban sajnos van egy gyenge pontja is, mégpedig a tartóssága. A hialuronsav egy természetes anyag, amely szinte minden élőlényben megtalálható, így a bőrbe juttatott töltőanyagot a szervezet sajátjaként kezeli, idővel lebontja, aminek következtében a ráncfeltöltés eredménye csökken, majd megszűnik. Ennek a problémának a megoldásában nyújthat segítséget egy nemrégiben, az Amerikai Plasztikai Sebészek Társaságának (ASPS) hivatalos folyóiratában megjelent kutatási eredmény.

Hialuronsavas ráncfeltöltés és botox kezelés egyszerre

A hialuronsavas ráncfeltöltés hihetetlen népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy 2014-ben az Egyesült Államokban 2.3 millió ilyen kezelést végeztek és ez a szám évről évre növekszik. Azonban a módszer egyik legnagyobb hátrányát, a tartósságát, a kezelések nagy száma ellenére sem sikerült eddig érdemben befolyásolni. Ebben a kérdésben jelenthet áttörést a Dr. Ismail Küçüker által, egy törökországi egyetemen lefolytatott klinikai vizsgálat. A vizsgálat alapját az a megfigyelés képezte, hogy azoknál a pácienseknél, akik esetében a hialuronsavas ráncfeltöltést botox kezeléssel egyszerre vagy amellett hajtották végre, a töltőanyag felszívódása lassabban ment végbe.

A folyamat háttere egyelőre még nem teljesen tisztázott, de azt feltételezik, hogy a hialuronsav lassabb lebomlásáért az arcizmok csökkent aktivitása felelős, melyet a botox hatóanyag, az izmok és idegek közötti kommunikációt átmenetileg gátló hatása idéz elő. Az elképzelés szerint az arc mimikai mozgásai jelentős mértékben hozzájárulnak a ráncfeltöltéshez használt töltőanyag gyors felszívódásához, így ezek csökkentésével a kezelés eredménye is tartósabbá válik.

Ráncfeltöltés és botox kezelés – Az eredmények

A klinikai tesztek során nyulak fülén található bőrbe fecskendeztek kis mennyiségű hialuronsavat. Azért esett a választás épp az állatok fülére, mert ez a terület jól modellezi az emberi homlokot, amely gyakran érintett területe a ráncfeltöltésnek. A nyulak egyik fülébe csak hialuronsav került, míg a másikba a hialuronsav mellett botox hatóanyagot is juttattak. Némi idő elteltével MRI készülék segítségével megvizsgálták az állatok mindkét fülét és megmérték a bennük található töltőanyag mennyiségét. Az eredmények igazolták a korábbi feltételezéseket és a botox kezelés jelentősen lelassította a hialuronsav lebomlását. A botox-szal kezelt bőrben 50 százalékkal nagyobb mennyiségű töltőanyag maradt, mint a botox-szal nem kezeltben.

A kísérletsorozat bebizonyította, hogy a botox kezelés és a hialuronsavas ráncfeltöltés együttes alkalmazása jelentős mértékben csökkenti a töltőanyag lebomlásának sebességét és növeli a bőrben maradó anyag mennyiségét. Ezzel új lehetőség nyílt a ráncfeltöltés tartósságának megnöveléséhez – mondta Dr. Küçüker.

Forrás: sciencedaily.com

About Szépsegéd

Szépsegéd
A Szépsegéd szerzői csapata elkötelezett híve a hiteles és megalapozott tájékoztatásnak. Minden cikk és bejegyzés olyan elismert forrásokra épül, mint például az American Society of Plastic Surgeons vagy a Webmd. Nálunk nincs hoax, nincs fake news.