AjakfeltöltésArcplasztika

Permalip ajakfeltöltés – Tartós ajakvastagítás szilikon implantátummal

twitterFacebook

A telt, formás ajkak manapság a nőiesség egyik legfontosabb szimbólumának számítanak. Természetesen nem mindenki születik tökéletes ajkakkal, ami alapvetően nem is baj, hiszen nem ez a szépség egyetlen kritériuma. Azonban sokan vannak olyanok, akik számára mégis problémát okoz ajkaik alakja, vagy vastagsága és szeretnének javítani megjelenésükön. Szerencsére a modern kozmetikai kezelések napjainkban már olyan kiváló lehetőségeket kínálnak ehhez, mint a hialuronsavas ajakfeltöltés, vagy a Permalip tartós ajakfeltöltés.

Permalip tartós ajakfelöltés

Az ajakfeltöltés legnépszerűbb és leggyakrabban alkalmazott típusa a hialuronsavas ajakfeltöltés, amely során az ajkakba olyan természetes eredetű töltőanyagot fecskendeznek, amely segítségével formájuk és méretük jelentős mértékben megváltoztatható. Az eljárásnak azonban van egy hátránya, mégpedig a tartóssága. Sajnos az ajkak feltöltéséhez használt töltőanyag idővel felszívódik a szövetek között, így lassan az ajakfeltöltéssel elért eredmények is eltűnnek. Ezért az ilyen típusú kezeléseket időről-időre (általában fél-egy évente)meg kell ismételni, hogy az ajkak új formája és mérete megmaradjon. Erre a problémára nyújthat megoldást a szilikon implantátummal végzett, tartós ajakfeltöltés, azaz ismertebb nevén permalip.

A tartós ajakfeltöltéshez a mellnagyobbításhoz is alkalmazotthoz hasonló szilikon implantátumot használnak. Természetesen ezek az implantátumok azoknál sokkal kisebbek és formájuk sem kerek vagy csepp alakú, hanem inkább a végein elkeskenyedő, vékony hengerre emlékeztet. Annak érdekében, hogy a tartós ajakfeltöltés a lehető legnagyobb mértékben személyre szabható legyen, a szilikon implantátumokat különböző hosszúságban és vastagságban gyártják.

ajak-implantatum-meretek

Az implantátummal végzett ajakfeltöltés menete

A permalip tartós ajakfeltöltést a legtöbb esetben helyi érzéstelenítéssel végzik. A kezelés általában 30-45 percet vesz igénybe, attól függően, hogy csak az egyik vagy mindkét ajakba kerül implantátum. A beavatkozás viszonylag egyszerűen történik; A szájszéleken, az ajak belső oldalán apró bemetszéseket ejtenek, majd a szilikon implantátumot az egyik oldalon bevezetik a bőr alá, egészen addig, amíg a másik bemetszést el nem éri. Ezután az implantátumot a megfelelő alakba igazítják és a bemetszéseket felszívódó varratokkal lezárják.

Gyógyulás a tartós ajakfeltöltés után

A tartós ajakfeltöltés után viszonylag rövid időt vesz igénybe a gyógyulás, hiszen a beavatkozáshoz csak kis méretű bemetszéseket alkalmaznak és a mélyebb szövetek sem sérülnek. Általában 3-4 napon belül visszalehet térni a szokásos életvitelhez, de az ajakfeltöltés végső eredményéhez még 1-2 hónap türelemre és körültekintésre van szükség. Az első napokban szinte mindig jelentkezik az ajkakon némi duzzanat és kisebb fájdalommal is számolni kell. Ezek kezeléséhez célszerű hideg borogatást alkalmazni és szükség esetén fájdalomcsillapítókat szedni. Az esetleges gyulladás és fertőzések kialakulásának elkerülése érdekében az ajakfeltöltés utáni 7-10 napban a legtöbb esetben antibiotikumok szedése is indokolt.

A tartós ajakfeltöltés szövődményei és mellékhatásai

Gyakori mellékhatások és szövődmények a tartós ajakfeltöltés után

  • Átmeneti duzzanat
  • Fájdalom
  • Kisebb vérzés
  • Véraláfutások
  • Bőrpír

Ritka mellékhatások és szövődmények a tartós ajakfeltöltés után

  • Tartós aszimmetria
  • Fertőzés
  • 10 napnál tovább fennálló duzzanat
  • Erős vérzés

A Permalip ajakfeltöltés ára

A tartós ajakfeltöltés ára ugyan elsőre magasnak tűnhet, de a képet árnyalja, hogy eredménye a hialuronsavas feltöltéssel ellentétben maradandó, így további ráfordítás nem igényel.

A Permalip tartós ajakfeltöltés átlagos ára egy ajak esetében: 170-200.000 forint

A Permalip tartós ajakfeltöltés átlagos ára mindkét ajak esetében: 280-300.000 forint

Permalip ajakfeltöltés előtte utána képek

 

'Fel a tetejéhez' gomb