Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home » Arcplasztika » Élethű 3D modellezés az arcplasztikában
arcplasztika-3dben

Élethű 3D modellezés az arcplasztikában

google_plustwitterFacebook

A technika rohamos fejlődése az élet szinte minden területére hatással van, nem kivétel ez alól a plasztikai sebészet sem. Nem csak a műtéti eljárások válnak egyre kifinomultabbá, de manapság már gyakran a kezelések előkészítése és megtervezése is számítógépes technológiák segítségével történik. A 3D modellezés egyre nagyobb teret hódít a fogászatban, a mellplasztikában és az arcplasztikában is. Az ABC News számolt be arról az új eljárásról, amely segítségével az arc- és orrplasztika várható eredményét a páciens már nem csak a monitoron, hanem a valóságban, kézzelfogható formában is megszemlélheti.

Arcplasztika és a 3D modellezés

Az arc- és orrplasztika eredményének modellezéséhez speciális kamerarendszert és szoftvert használnak, melyek segítségével a páciens arca teljes egészében, 3 dimenzióban megjeleníthető. A szükséges képeket 6 kamera készíti különböző szögekből, majd ezekből 3D modellező program (általában Vectra 3D Imaging) építi fel az élethű arcot. A legújabb fejlesztések esetében azonban ennél is tovább mentek és a modellt 3D nyomtató segítségével ki is nyomtatják és élethűen kiszínezik. Ezzel az eljárással a páciens a valóságban is látja, hogy milyen eredményre számíthat például a tervezett orrplasztika után.

A teljes riport videója:

Forrás: ABC News

Hozzászólás küldése

Your email address will not be published.A megjelölt mezők kitöltése kötelező *

*

Hozzászóláshoz kérjük adja meg a hiányzó számot! *