HajhullásHajkezelésekVideók

Új remény a nőknek – A hajhullás kezelése plazma terápiával

twitterFacebook

Nők millióinak életét keseríti meg világszerte a hajhullás és hajuk minőségének romlása. Sajnos számukra nem áll rendelkezésre annyi lehetőség a probléma kezeléséhez, mint a férfiak esetében. A valóban hatásos, finasteride alapú gyógyszerek hormonális hatásaik miatt nem ajánlottak nők részére, a hajbeültetés pedig csak igen kis mértékben képes segíteni a hölgyeket leggyakrabban érintő, úgynevezett diffúz hajhullás által okozott esztétikai problémákon. Az ő számukra lehet jó hír, hogy az Egyesült Államokban végső fázisába érkeztek egy, a női hajhullás kezeléséhez kifejlesztett új eljárás klinikai tesztjei, melyek igazolták annak pozitív hatásait. Az új módszer neve PRP (Platelet Rich Plasma Therapy), azaz vérlemezben gazdag plazma terápia.

Mi a PRP – Plazma terápia?

Az eljárás menete viszonylag egyszerű; A páciens saját véréből leveszik a kezeléshez szükséges mennyiséget, majd ezt speciális orvosi eszközök segítségével szétválasztják úgy, hogy vérlemezekben gazdag plazmát kapjanak. Erre azért van szükség, mert a plazmában található vérlemezek olyan növekedési faktorokat tartalmaznak, melyek jótékony hatással lehetnek a hajszálak növekedésére is. Ezután a kinyert vérplazmát a páciens fejbőrébe fecskendezik. A hajhullás kezelése ezzel a módszerrel ambulánsan elvégezhető, nem igényel hosszas klinikai beavatkozást, nincs szükség gyógyszerek szedésére és szinte mellékhatás mentes.

A női hajhullás kezelése Plazma Terápiával – Tapasztalatok

Az új eljárásról és gyakorlati felhasználásáról a nők hajhullásának kezelésében az ABC News készített riportot, melyben a kezelésen átesett pácienseket és szakértő orvosokat kérdeztek.

Chantal Jaysey arról számolt be, hogy gyermeke születése után hajának állapota rohamosan romlott és emiatt egy idő után már kezdte igen kínosan érezni magát, ha emberek közé kellett mennie. Két hónappal a Plazma terápia után viszont már jelentős javulást tapasztalt ezen a téren és haja napról napra egyre szebb és dúsabb lett.

Michele Lowe, aki szintén szülés után volt kénytelen megtapasztalni, hogy haja hirtelen törékennyé és vékony szálúvá vált, elmondta, hogy két kezelés után teljesen visszakapta megszokott szép haját.

Dr. Jennifer Ashton, az ABC News tudósítója is kipróbálta a kezelést és lelkesen újságolta, hogy 6 hónap alatt haja drámai változásokon ment keresztül a Plazma Terápiának köszönhetően. Dr. Aston szerint a nők sajnos már a 40-es éveikben elkezdik megtapasztalni hajuk minőségének romlását és a fokozott hajhullást, mert ebben a korban hormonháztartásuk fokozatosan megváltozik.

Mennyi időt vesz igénybe, amíg a Plazma Terápia eredményei megjelennek?

Szakértők szerint a hajhullás kezeléséhez alkalmazott PRP terápia pozitív hatásainak megjelenéséhez egyénenként változó időre lehet szükség. Alapvetően alkati tényezők és a hajhagymák életciklusa határozza meg, hogy a kezelés eredményei mikor lesznek szemmel láthatóak. Van, akinél már 2 hónap után látványos a változás, másoknál viszont ehhez akár 6 hónapra is szükség lehet.

A teljes riport videója:

Forrás: ABC News

'Fel a tetejéhez' gomb