MellimplantátumMellnagyobbításMellplasztika

Mellplasztika 3D technológiával készült implantátummal

twitterFacebook

Viszonylag régóta folynak már kutatások, melyek célja, hogy a mellnagyobbítást és főleg a rekonstrukciós céllal végzett mellplasztikát egyszerűbbé és gyorsabbá tegyék mind a páciens, mind a műtétet végző plasztikai sebész számára. A közelmúltban talán végre megtörtént az az áttörés, amely a legmodernebb technológiák használatával lehetővé teszi ennek a célnak az elérését. A Fripp Design and Research bemutatta legújabb fejlesztését, a Picsima-t, ami komoly előrelépést jelenthet a 3D technológiával készült mellimplantátumok területén.

Mellplasztika 3D nyomtatással készült implantátummal

A Picsima egy egyedülálló 3D nyomtatási technológia, melynek segítségével három dimenziós, szobahőmérsékleten vulkanizált orvosi minőségű szilikon formákat lehet létrehozni. Bár az eljárás még fejlesztési szakaszban van, a cég máris bejelentette, hogy elkészítette első kísérleti 3D mellimplantátumait.

3d-mellimplantátum-1Tom Fripp, a cég egyik alapítója az alábbiakat mondta el az új fejlesztésről:

Régóta kérdeznek bennünket egy 3D technológia segítségével készült mellimplantátum megvalósíthatóságáról, hiszen a jelenleg elérhető szilikon implantátumok elég kevés választási lehetőséggel szolgálnak a mellplasztikán áteső nők számára. Ez több okból is problémát jelenthet a páciensek számára, mert így viszonylag hosszú időt kell tölteniük altatásban, amíg a sebész felépíti a mellek formáját és még ezzel együtt is előfordulhat, hogy a végeredmény nem egyezik az elvárásaikkal. A célunk az volt, hogy személyre szabott mellimplantátumok segítségével egyszerűbbé, gyorsabbá és jobban tervezhetővé tegyük a mellplasztikát.

A korszerű képalkotási eljárások és az új Picsima technológia segítségével lehetőség nyílik rá, hogy a szakemberek olyan személyre szabott, az adott műtét céljainak és a páciens igényeinek, illetve testi adottságainak tökéletesen megfelelő implantátumot készítsenek, melynek beültetése rövid idő alatt végrehajtható és nem igényli a szövetek jelentős mértékű átalakítását. Ezzel az eljárással úgy hozható létre tizedmilliméterre pontos, egyedi alakú szilikon mellimplantátum, hogy a 3D nyomtatáshoz nincsen szükség semmilyen hordozóanyagra, így az megfelel a szigorú orvosi előírásoknak.

3d-mellimplantátum-2

Bár a Picsima még fejlesztési fázisban van, de az eddigi eredmények is komoly előrelépést jelentenek a korábbiakhoz képest, hiszen ez az egyetlen eljárás, amivel olyan polimer alapú 3D nyomtatás valósítható meg, amely olyan alapanyagot használ, melynek már jelenleg is engedélyezett az orvosi célú felhasználása – mondja Fripp

Mellplasztika előtte utána képek és információk

mellplasztika-elotte-utana-kepekForrás: news-medical.net

'Fel a tetejéhez' gomb