MellnagyobbításMellplasztika

Mellnagyobbítás szilikon implantátummal és saját zsír beültetéssel egyszerre

twitterFacebook

Egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint a hagyományos, mellimplantátummal végzett mellnagyobbítás eredménye esztétikusabbá és természetesebb hatásúvá tehető, ha az eljárást saját zsír beültetésével kombinálják. A tanulmány alapjául szolgáló klinikai teszteket Dr. Francisco G. Bravo, spanyol plasztikai sebész végezte, 59 páciens bevonásával. Az orvos elmondta, hogy az implantátummal végrehajtott mellnagyobbítás esetében előfordulhat, hogy a mellek a kelleténél nagyobb távolságra kerülnek egymástól, ami esetenként természetellenes hatást kelthet. Erre a problémára nyújthat megoldást a test más részeiről, például a hasról, vagy a combról begyűjtött zsírszövet segítségével végzett esztétikai korrekció, melyet a mellimplantátum beültetésével egyszerre végeznek.

Mellnagyobbítás implantátummal és saját zsírral – Kombinált mellplasztika

A klinikai tesztek során Dr. Bravo 59 páciensen hajtott végre mellnagyobbítást, melyek közül 38 hagyományos módon, mellimplantátummal történt, 21 pedig implantátummal és saját zsír beültetésével kombinálva. A kombinált műtétek során a zsírleszívással eltávolított zsírszövet a mellek belső határai mentén került beültetésre. A cél az volt, hogy zsírbeültetéssel természetesebb formát adjanak a melleknek és lágyítsák a mellimplantátumok és szegycsont között elhelyezkedő terület határait. A zsírátültetéshez a komplikációk elkerülése érdekében csak kis mennyiségű zsírszövetet használtak fel és úgynevezett micro grafting technikát alkalmaztak.

A saját zsírral kombinált mellnagyobbítás esztétikai eredményei

A sikeresen elvégzett műtétek után, Dr. Bravo összehasonlította a két eljárás eredményeit. Az összehasonlítás alapját a mellek közötti távolság, a függőleges esztétikai vonal (VAL) és számos egyéb szempont képezte. A mellnagyobbításon átesett nők mindkét csoportja elégedett volt a műtét eredményével. Ugyanakkor a mérések azt mutatták, hogy a saját zsírral kombinált mellplasztika esetében a mellek közötti távolság mindössze 0,6 cm, ami jelentősen kisebb a csak implantátum beültetéssel végzett mellnagyobbításnál mért 2,26 centiméternél. A tanulmány részeként mindkét csoport eredményeiről fényképek készültek, melyeket aztán egy esztétikai kérdőív segítségével értékeltek. A kérdőívet kitöltő résztvevők 95 százaléka vonzóbbnak és természetesebb hatásúnak találta a saját zsír beültetésével kombinált mellnagyobbítás eredményeit.

Implantátum és zsírbeültetés a gyakorlatban

Dr. Bravo szerint ez az új, saját zsírral kombinált mellnagyobbítás igen hasznos lehet a vékonyabb testalkatú hölgyek számára, akik esetében viszonylag gyakran fordul elő, hogy a műtét után melleik túl távol kerülnek egymástól és a mellimplantátumok széle élesen elhatárolódik a mellek közötti területen. A zsírbeültetés segítségével a szegycsont és az implantátumok szélei lágyíthatóak és mellek közötti távolság csökkentésével természetesebb hatású mellnagyobbítás végrehajtása válik lehetővé.

Forrás: sciencedaily.org

'Fel a tetejéhez' gomb