ArckezelésArcplasztikaKozmetikai kezelések

A toka eltüntetése új módszerrel, műtét nélkül

twitterFacebook

Az Amerikai Élelmiszer és Gyógyszer Engedélyeztetési Hivatal (FDA) nemrégiben hagyta jóvá egy új hatóanyag, a Kybella kozmetikai célú felhasználását, amely segítségével minden eddiginél egyszerűbben és hatékonyabban végezhető a toka eltüntetése. Ez igen jó hír lehet mindazok számára, akik életét megkeseríti az álluk alatt felhalmozódó zsírszövet, a toka, amely amellett, hogy nagymértékben rontja az arc összképét, még nagyon nehezen is reagál a diétára és a sportra. Világszerte emberek milliói szeretnének megszabadulni ettől a kellemetlen zsírpárnától, de sajnos ez eddig csak zsírleszívás segítségével volt lehetséges, ami viszont számos kényelmetlenséggel is együtt járt. Bár a kozmetikai ipar látszólag még számos alternatívát kínál a toka eltüntetéséhez, mint például a lézeres zsírbontás, vagy a masszázs terápia, az ezekkel elérhető eredmények az esetek túlnyomó többségében nem, vagy csak igen kis mértékben orvosolják a toka által okozott esztétikai problémákat. Ezért is bír nagy jelentőséggel az új hatóanyag engedélyezése, mert segítségével a jövőben műtét és komolyabb beavatkozás nélkül is hatékonyan vehetjük fel a harcot a toka ellen.

Mi a Kybella?

A toka eltüntetéséhez használt új hatóanyag, a Kybella, a dezoxikólsav egy változata, amely az emberi szervezetben természetesen is előforduló molekula és a zsírok lebontásáért felelős.

Hogyan történik a toka eltüntetése?

Az eljárás viszonylag egyszerűen és gyorsan végrehajtható; A páciens álla alá egy rácsot rajzolnak fel, ami lefedi a kezelendő területet, majd a rácspontokba egyenként 0,2 köbcentiliter hatóanyagot fecskendeznek. Az így a zsírszövetbe juttatott dezoxikólsav a zsírsejtek falát lebontja, melyek tartalma a nyirokrendszeren keresztül felszívódik és távozik a szervezetből. Ezután a kezelés már több beavatkozást nem igényel.

Mennyi időt vesz igénybe a kezelés?

A hatóanyag beinjekciózása általában nem tart tovább 5-10 percnél, így a kezelés az előkészítéssel együtt sem vesz igénybe többet 20-30 percnél.

Biztonságos a Kybella kezelés?

A dezoxikólsavval végzett zsírbontás engedélyezését hosszas vizsgálati szakasz előzte meg, melynek keretein belül 19 klinikai vizsgálatot hajtottak végre, 2600 páciens részvételével. A kutatások eredményei alapján az eljárás teljesen biztonságos és komolyabb szövődményekkel nem jár.

Kik számára nem ajánlott a beavatkozás?

Sajnos a Kybella kezelés nem alkalmas mindenki számára a toka eltüntetéséhez. Aki jelenetős bőrfelesleggel rendelkezik az áll alatti területen, annak az eljárás nem nyújt megfelelő eredményt, hiszen, bár a zsír mennyisége csökkenthető általa, a megnyúlt bőr továbbra is esztétikai problémát okozhat. A felesleges bőr az esetek többségében csak sebészeti úton távolítható el.

Mire számíthatok a toka eltüntetése után?

A kezelés nem igényel hosszú felépülési időszakot, általában 1-2 nap után a páciens visszatérhet a megszokott tevékenységeihez. Rövid ideig a kezelt területen duzzanat, véraláfutás és zsibbadás jelentkezhet, de ezek a tünetek általában néhány napon belül maguktól elmúlnak.

Az ABC News teljes riportja a kezelésről alább megtekinthető:

Forrás: ABC News

'Fel a tetejéhez' gomb