MellfelvarrásMellimplantátumMellkisebbítésMellnagyobbításMellplasztika

Mellplasztika árak – Mi, hol, mennyiért?

twitterFacebook

Mi a mellplasztika?

A női és férfi melleken végzett plasztikai műtétek és kozmetikai célú beavatkozások összefoglaló elnevezése mellplasztika. A mellplasztikai műtéteknek számos célja lehet: vannak esztétikai célú, helyreállító, illetve egészségügyi okokból végrehajtott műtétek. A leggyakrabban végzett esztétikai mellplasztika a mellnagyobbítás, melynek népszerűségét jól mutatja, hogy napjainkban az Egyesült Államokban évente nagyjából 300.000 nő esik át ilyen típusú műtéten. De a mellplasztika keretein belül, a mellnagyobbítás mellett számos egyéb plasztikai műtétet is végeznek, ilyenek például a mellkisebbítés, a mellfelvarrás, a mellbimbóplasztika, a mell mirigyállományának eltávolítása, vagy a férfi mellplasztika.

A mellnagyobbítás ára

A mellnagyobbítás leggyakoribb okai általában az alkatilag meghatározott, kisméretű mellek és a terhesség – szoptatás után előforduló, a mellek mirigyállományának csökkenésével és a mellek bőrének megnyúlásával járó állapot. Előfordulhat az is, hogy a mellek valamilyen betegség, vagy baleset miatt károsodtak és részleges vagy teljes helyreállításukra van szükség. A mellplasztika lehetőséget nyújt rá, hogy ilyen esetekben mellimplantátum beültetésével és/vagy a test saját szöveteinek segítségével a mellet rekonstruálják. Hasonló a helyzet a fejlődési rendellenességek miatt deformált, vagy hiányzó mellek esetében is. Mindezek mellett, sajnos sok nőt érintenek a mell daganatos megbetegedései. melyek következtében, vagy megelőzésük érdekében masztektómia végrehajtása indokolt, mely során a mell mirigyállománya eltávolításra kerül. Ilyen esetekben is alkalmazható mellnagyobbítás, melynek célja az eltávolított szövetek mellimplantátummal történő pótlása.

Mellnagyobbítás mellimplantátummal árak

A mellnagyobbítást leggyakrabban mellimplantátumokkal végzik. A műtét során egy szilikon géllel vagy fiziológiás sóoldattal töltött szilikon borítású implantátumot helyeznek a mell mirigyállománya, vagy részben-egészében a mellkas izomzata alá. A mellimplantátumok mérete, formája és felülete igen változatos lehet, melyekről korábbi cikkeinkben részletes leírás olvasható.

 • A mellimplantátummal végzett mellplasztika ára Magyarországon: 600.000 – 1.300.000 forint
 • A mellimplantátummal végzett mellplasztika ára Nagy-Britanniában: 4,300 – 5,300 GBP
 • A mellimplantátummal végzett mellplasztika ára az Egyesült Államokban: 4.000 – 8.000 USD
 • A mellimplantátummal végzett mellplasztika ára Indiában: 1.500 – 3.000 USD

Mellnagyobbítás hialuronsavval árak

A mellimplantátumoktól és az altatástól idegenkedő nők számára igen jó alternatívát jelenthet a hialuronsavval végzett mellnagyobbítás. Hialuronsav befecskendezésével a mellnagyobbítás nem igényel mellimplantátum beültetést és műtét nélkül, helyi érzéstelenítésben végezhető el. Emellett az eljárás nem képez hegeket, illetve a mellplasztika után a mell természetes formájú és tapintású marad.

 • A hialuronsavval végzett mellplasztika ára Magyarországon: 900.000 – 1.500.000 forint
 • A hialuronsavval végzett mellplasztika ára Nagy-Britanniában: 3.000 – 4.400 GBP
 • A hialuronsavval végzett mellplasztika ára az Egyesült Államokban: 4,500 – 7,000 USD
 • A hialuronsavval végzett mellplasztika ára Indiában: 2.000 – 4.000 USD

Mellnagyobbítás saját zsírral árak

A mellimplantátumok segítségével végzett mellnagyobbítás évtizedek óta bevált és biztonságos módja a mellek formálásának, ugyanakkor sokak számára riasztó lehet mind az ezzel járó műtéti beavatkozás, mind pedig a tudat, hogy idegen anyag kerül a mellükbe. Számukra jelenthet megoldást a saját zsírral végzett mellnagyobbítás. A módszer lényege, hogy a test olyan részeiről, ahol felesleges zsírszövet található, a zsírt leszívják, majd azt a mellekbe fecskendezik, egyszerre javítva a donor terület és a mellek megjelenésén is.

 • A saját zsírral végzett mellplasztika ára Magyarországon: 300.000 – 400.000 forint/alkalom
 • A saját zsírral végzett mellplasztika ára Nagy-Britanniában: 5.000 – 7.000 GBP
 • A saját zsírral végzett mellplasztika ára az Egyesült Államokban: 4.000 – 6.500 USD
 • A saját zsírral végzett mellplasztika ára Indiában: 1.500 – 3.800 USD

A mellfelvarrás ára

Idővel sajnos a legtöbb nő kénytelen megtapasztalni, hogy melleik elveszítik telt formájukat és rugalmasságukat. A kor előrehaladtával, szülést követően, vagy egyéni adottságok következtében a bőr veszít rugalmasságából, tónusából, így a mellek formája és elhelyezkedése is megváltozik. A modern mellplasztika azonban lehetővé teszi, hogy a tartásukat vesztett mellek mellfelvarrás segítségével újra feszessé és fiatalossá váljanak. A műtét kétféleképpen történhet: vagy a teljes mellet átalakítják és megemelik vagy csak a mellbimbó pozícióját változtatják meg. Mindkét esetben bemetszéseket ejtenek a mellek bőrén, melyek segítségével a felesleges bőrt eltávolítják, illetve a melleket szükség szerint megemelik.

 • A mellfelvarrás ára Magyarországon: 400.000 – 600.000 forint
 • A mellfelvarrás ára Nagy-Britanniában: 4.800 – 6.000 GBP
 • A mellfelvarrás ára az Egyesült Államokban: 5.000 – 6.000 USD
 • A mellfelvarrás ára Indiában: 1.500 – 3.000 USD

A mellkisebbítés ára

A mellkisebbítés, vagy redukciós mellplasztika célja az átlagos méretet meghaladó mellek méretének csökkentése, a páciens alkatához igazítása, illetve a csökkentett méretű mellek esztétikai alakítása. A túl nagy méretű mellek számos egészségügyi problémát okozhatnak a nőknek, pl. mozgásszervi panaszokat, mint a hát, váll, nyak és gerincfájdalom, illetve helyi bőr panaszokat, mint a gombás fertőzések, bőrgyulladás, stb. A testi panaszokon túl a jelentősen nagyobb méretű mell pszichés problémákkal is járhat, melyek kihatással vannak a páciens egész életére. A mellkisebbítő műtét során a mellek szövetállományát csökkentik, ideértve a mirigyállományt, a bőrt és zsírszövetet is.

 • A mellkisebbítés ára Magyarországon: 500.000 – 600.000 forint
 • A mellkisebbítés ára Nagy-Britanniában: 5.000 – 6.000 GBP
 • A mellkisebbítés ára az Egyesült Államokban: 6.000 – 7.500 USD
 • A mellkisebbítés ára Indiában: 1.000 – 3.300 USD

A férfi mellplasztika ára

A férfiak mellének kóros megnagyobbodását gynecomastia-nak nevezik és a népesség körülbelül 0,8%-át érinti. A megnagyobbodott mell nőies jelleget kölcsönöz a férfiak testének, így súlyos pszichés és szociális zavarokhoz vezethet. A gynecomastia kialakulhat bármely életkorban, így kamaszkor előtt, kamaszkorban és felnőttkorban egyaránt előfordulhat. A férfi mellek megnagyobbodásának hátterében az esetek túlnyomó részében a férfi és női nemi hormonok arányának megváltozása áll. A férfi mellplasztika során elsősorban a felszaporodott mirigyállományt távolítják el, de, amennyiben szükséges emellett zsírleszívást is végeznek.

 • A férfi mellplasztika ára Magyarországon: 150.000 – 500.000 forint
 • A férfi mellplasztika ára Nagy-Britanniában: 500 – 3.000 GBP
 • A férfi mellplasztika ára az Egyesült Államokban: 2.000 – 4.500 USD
 • A férfi mellplasztika ára Indiában: 300 – 1.500 USD

A mellbimbó plasztika ára

A mellbimbó plasztika a mellbimbók rendellenességeinek helyreállítását célzó műtéti beavatkozás. A mellbimbók eltérései igen széleskörűek lehetnek, a különböző méretű mellbimbóktól kezdve, a számfeletti mellbimbókig számos problémát okozhatnak. Az esetek többségében ezek az elváltozások csak esztétikai gondot okoznak, de előfordulhat az is, hogy zavarokat okoznak a szexuális életben, vagy a szoptatásban.

 • A mellbimbó plasztika ára Magyarországon: 70.000 – 200.000 forint
 • A mellbimbó plasztika ára Nagy-Britanniában: 800 – 2000 GBP
 • A mellbimbó plasztika ára az Egyesült Államokban: 500 – 2.000 USD
 • A mellbimbó plasztika ára Indiában: 200 – 1.000 USD

Mellplasztika árak frissítve: 2019. január 22.

'Fel a tetejéhez' gomb