Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home » Mellplasztika » Mellfelvarrás » Mellfeszesítés mellműtét nélkül – Hasznos tippek és módszerek otthonra
mellfeszesites

Mellfeszesítés mellműtét nélkül – Hasznos tippek és módszerek otthonra

google_plustwitterFacebook

Sok nő számára okoz problémát melleik feszességének csökkenése és megereszkedése. A női melleket alapvetően tejmirigyek és zsír alkotják, melyet a mellkas izomzata, rugalmas szalagok és a mell bőre tartanak a megfelelő pozícióban. Sajnos az idő múlásával a mellek támasztórendszere meggyengülhet, így azok megereszkedhetnek, feszességük csökkenhet. A mellfeszesítés módszerei azonban segíthetnek részben, vagy teljesen megelőzni ezt a kellemetlen folyamatot. Ugyanakkor fontos tisztában lennünk vele, hogy mellfeszesítéssel csak igen kis mértékben tudjuk visszafordítani a már bekövetkezett változásokat, így a mellek jelentős megereszkedésének korrigálására az esetek többségében mellfelvarrásra van szükség.

Mellfeszesítés mellizom gyakorlatokkal

A mellizmok erőssége és mérete komoly hatással lehet a mellek feszességére, hiszen ezeknek az izmoknak nagy szerepük van a teljes mellkas felépítésében. A legjobb és otthon is végezhető gyakorlat, amely segíthet a mellfeszesítésben, a fekvőtámasz. Hölgyek számára ennek módosított változata ajánlott, amely nem terheli meg túlzottan a hát és a váll izomzatát. Ereszkedjünk négykézlábra, a kezeinket helyezzük vállszélességbe, nagyjából a vállal egy vonalban. Ezután a könyökök behajlításával engedjük le a felsőtestünket amennyire csak tudjuk. Legyen a cél az, hogy az állunkkal megérintsük a földet. Ezt követően nyújtsuk ki a karunkat és térjünk vissza a kiinduló pozícióba. Ezt ismételjük erőnlétünknek megfelelő számban, például 20-szor. Aktívan sportolók és edzőterembe járó hölgyek számára ajánlható még mellfeszesítéshez a fekvenyomás is, ehhez azonban mindig kérjük edző, vagy tapasztalt ember segítségét, mert a hibásan megválasztott súlyok és a gyakorlat helytelen végrehajtása sérüléshez vezethet.

A melltartó szerepe a mellfeszesítésben

A megfelelő melltartó kiválasztásának fontos szerepe van a mellek feszességének megőrzésében. Ennek az az oka, hogy különösen nagyobb méretű mellek esetében a mellek saját súlya és mozgása folyamatos terhelést jelent az izmoknak, szalagoknak és a bőrnek. Azonban ezeket a hatásokat egy túl laza, nagy mozgásteret biztosító melltartó nem képes megfelelő mértékben ellensúlyozni, így a mellek támasztórendszere gyengülhet és a mellek megereszkedhetnek. Ezért is ajánlott sportoláshoz sport melltartót viselni, kiváltképpen futáshoz vagy aerobikhoz, mert így megakadályozható a mellek túlzott elmozdulása és a szalagok és a bőr megnyúlása.

Mellfeszesítés hormonpótló terápiával

Létezik néhány hormonális változás, mint például a menopauza, ami hatással lehet a melleket alkotó rostok felépítésére és így a mellek megereszkedését okozhatja. Ilyen esetekben ajánlott lehet igénybe venni hormonpótló terápiát, amely visszaállítja a női nemi hormonok korábbi szintjét és így megakadályozhatja a mellek további megereszkedését. Azonban ilyen jellegű kezelés előtt minden esetben orvosi szakvéleményt kell kérni, hiszen a hormonrendszer megváltoztatásához számos egészségügyi tényező figyelembevételére van szükség.

Mellfeszesítés fényvédő krémmel

A napsugárzás hatással van a bőr rugalmas rostjaira és felgyorsítja azok öregedési folyamatait, így a bőr hamarabb ráncosodik és kezd el lógni. Igaz ez a melleket borító bőrére is, ezért napos időben, fürdőruha vagy nagyobb nyakkivágással rendelkező ruha viselésekor célszerű fényvédő krémet használni a napsugárzásnak kitett területen. Ezzel csökkenthető az esély a bőr idő előtti megnyúlására és a mellek megereszkedésére.