MellnagyobbításMellplasztika

Mellplasztika hialuronsavval – Mellnagyobbítás természetes anyaggal

twitterFacebook

Az altatástól és mellimplantátumoktól idegenkedő hölgyek számára igen jó alternatívát jelenthet a hialuronsavval végzett mellplasztika. A Macrolane nevű, hialuronsav tartalmú anyaggal a mellnagyobbítás nem igényel mellimplantátum beültetést és műtét nélkül, helyi érzéstelenítésben végezhető el. A módszer további előnye, hogy nem képez hegeket és a mellplasztika után a mell természetes formájú és tapintású marad.

Mi hialuronsav?

A hialuronsav egy poliszacharidokból álló, az élő szervezetekben természetesen előforduló anyag, melynek feladata a szöveteket felépítő sejtek közötti tér kitöltése. A hialuronsav egyike azoknak az igen ritkán előforduló anyagoknak, amelyek minden élőlényben azonos formában találhatóak meg, legyen szó az emberi testről vagy bármilyen állati szervezetről.

A hialuronsav jellemző funkciói:

 • Kitölti a sejtek közötti teret
 • Segíti a tápanyagok szállítását a sejtek között
 • Fenntartja a vízháztartást
 • Szűri és szabályozza a fehérjék elosztását

A hialuronsav egyfajta természetes szivacsként működik, számos funkcióját kiváló vízmegkötő képességének köszönhetően látja el. Bár a hialuronsav a kötőszövetekben található meg a legmagasabb koncentrációban, legnagyobb mennyiségben (56%) a bőr tartalmazza. Emellett magas koncentrációban megtalálható az ízületi folyadékban és a szemben is. Az elmúlt két évtizedben a hialuronsav felhasználási területei mind bőrgyógyászati, mind esztétikai téren jelentős mértékben kibővültek, így mára már igen széles körben alkalmazzák, a sebkezeléstől a mellnagyobbításon át a ráncfeltöltésig.

Mi a mellplasztikához használt Macrolane?

A Macrolane egy kristálytiszta, gél alapú hialuronsav. A NASHA (Stabilized Non-Animal Hyaluronic Acid – Stabilizált nem állati eredetű hialuronsav) technológiának köszönhetően ez az anyag nagyon hasonló a szervezet által termelt hialuronsavhoz, de annál sokkal tovább tart. Természetesen idővel a Macrolane gél is lebomlik a szervezetben.

Milyen területek kezelhetőek hialuronsavval?

A hialuronsav egy igen széleskörűen felhasználható anyag, így a mellnagyobbításon, mellplasztikán kívül kitűnően alkalmas egyéb testtájak formázására is, mint például a vádli vagy a fenék. Emellett jól használható ráncok feltöltéséhez, illetve a bőr egyéb egyeletlenségeinek kitöltéséhez, amilyenek például a zsírleszívás által okozott bemélyedések, vagy a sebészeti hegek.

Mennyi időt vesz igénybe a hialuronsavval végzett mellplasztika?

Az eljárás nagyjából 60-90 percig tart, függően a mellnagyobbításhoz felhasznált hialuronsav mennyiségétől. Más testrészeken végzett kezelések általában kevesebb időt vesznek igénybe, mivel mind az érintett testfeület, mind a befecskendezett anyag mennyisége kisebb.

Mi a különbség a hialuronsavval és a mellimplantátummal végzett mellplasztika között?

Számos különbség van a két mellplasztika között. Míg a hialuronsav egy a szervezet által termelt természetes anyag, addig a mellimplantátum általában egy, a testbe beültetett, szilikonból készült protézis. A mellimplantátumokat a szervezet befogadja ugyan, de az idegen test által kiváltott ellenreakciók lehetősége mindig fennáll. Ezzel szemben a hialuronsav természetessége miatt nem vált ki ilyen reakciókat. Emellett a hialuronsavval végzett mellplasztika alkalmas nem csak a mellek méretének megnövelésére, de formájuk apró korrigálására is. A hialuronsav befecskendezése nem igényel műtétet, így sem műtéti hegekkel, sem lábadozási idővel nem kell számolni, illetve a hagyományos mellplasztikánál használt altatás kockázata sem jelentkezik.

Kik számára megfelelő választás a hialuronsavval végzett mellplasztika?

A hialuronsavval történő feltöltés szinte mindenki számára elérhető, aki komoly sebészeti beavatkozás nélkül szeretne változtatni mellei méretén vagy formáján, illetve elégedetlen bármely más testrésze alakjával. Fontos kiemelni, hogy az eljárás eredménye nem végleges, így a hagyományos mellplasztikával ellentétben nincs szükség újabb beavatkozásra amennyiben a páciens a későbbiekben meggondolná magát. Mivel a hialuronsav befecskendezését helyi érzéstelenítésben végzik, így csak minimális zavart okoz a mellplasztikát követő rövid időszakban, hosszabb felépülési idő nem akadályozza a mindennapi tevékenységeket.

Kik számára nem ajánlott a hialuronsavval végzett mellplasztika?

Mint minden orvosi beavatkozás esetén, a lehetőségek pontos meghatározásához a mellplasztika elött is szakorvos véleményére van szükség. Például nem végezhető az eljárás, ha a páciens éppen valamilyen fertőző betegségben szenved, illetve, ha a kezelés területén, vagy annak közelében gyulladás, fertőzés vagy tumor található. Mellplasztika esetében ezért indokolt a mellnagyobbítást megelőzően szűrővizsgálaton részt venni.

Mi történik a hialuronsav feltöltés után?

A hialuronsavval végzett mellplasztika után az eredmény azonnal látható, nincs szükség kötésekre, vagy speciális ruhákra. A kezelt területen átmenetileg jelentkezhet nyomó érzés, vagy gyenge fájdalom, amíg hialuronsav átrendeződik és így nyomást gyakorol a környező szövetekre. Általában a vény nélkül kapható fájdalomcsillapítók orvosolják ezt a problémát. A mellplasztikát követően folytathatóak a szokásos napi tevékenységek, de a komolyabb fizikai megterhelés kerülendő.

Mik a hialuronsavval végzett mellplasztika előnyei?

A hialuronsav segítségével lehetőség nyílik a mellek méretének és formájának megváltoztatására mesterséges anyag beültetése nélkül. Az eljárás gyors, nem igényel altatást és nem okoz kiesést a munkában, vagy a napi tevékenységekben.

 • Nincs szükség altatásra, sem komoly műtéti beavatkozásra
 • A mellplasztika nem igényel implantátumot, vagy zsírleszívást
 • A hialuronsav hatása nem végleges, így később a kezelés igény szerint megismételhető vagy felfüggeszthető
 • Nincsenek hegek, varratok

Mennyire tartós a hialuronsav kezelés?

A mellplasztika és egyéb hialuronsavval történő feltöltés eredménye általában maximum 1 évig marad meg. A szervezet természetes működése folyamán lassan lebontja a bejuttatott gélt. A lebomlás sebessége egyénenként eltérő lehet, de általában elmondható, hogy általában 9-12 hónap után a kezelést meg kell ismétel, de akkor már az elsőként bejuttatottnál kisebb mennyiségű hialuronsavval.

Hogyan szívódik fel a hialuronsav?

A szervezet természetes folyamatai lassan lebontják a bejuttatott hialuronsavat és az teljesen eltűnik a testből.

Milyen hatása van a szoptatásra a a hialuronsavval végzett mellplasztika?

Mint minden implantátum esetében, itt sem zárható ki teljesen, hogy a kezelés hatással lesz a szoptatásra. Azonban, mivel ebben az esetben sem protézis nem kerül beültetésre, sem bemetszés nem történik, ennek az esélye igen csekély. Továbbá a hialuronsav fokozatos felszívódásának köszönhetően az esetleges hatás folyamatosan csökken és végül megszűnik.

Biztonságos a hialuronsav?

Igen, a mellplasztikához használt Macrolone ugyanazon a stabilizált hialuronsavon alapszik, amely már több, mint 10 millió arckezelés során bizonyította biztonságosságát. Emellett számos orvosi tanulmány és klinikai teszt létezik, amely a hialuronsav mellplasztikában történő felhasználását vizsgálta és ezek mind az eljárás biztonságosságát támasztják alá.

Vannak mellékhatásai a hialuronsavnak?

A leggyakrabban előforduló mellékhatás enyhe fájdalom és duzzanat az injekciók helyén. A hialuronsav gél okozhat átmeneti nyomó érzést és gyulladást a környező szövetekben, de ez rövid időn belül megszűnik. A kezelt terület a szokásosnál érzékenyebb lehet néhány napig, de ez teljesen természetes reakció bármire, amit a testbe juttatnak. Vény nélkül kapható fájdalomcsillapítók általában elégnek bizonyulnak, hogy megszüntessék a kezdeti problémákat. Mellplasztika esetén ritkán előfordulhat, hogy a páciens túlzottan keménynek érzi a kezelt területet, de ez egy apró beavatkozással orvosolható.

Árak

 • A hialuronsavas mellnagyobbítás ára Magyarországon: 900.000 – 1.500.000 forint
 • A hialuronsavas mellnagyobbítás ára Nagy-Britanniában: 3.000 – 4.400 GBP
 • A hialuronsavas mellnagyobbítás ára az Egyesült Államokban: 4,500 – 7,000 USD
 • A hialuronsavas mellnagyobbítás ára Indiában: 2.000 – 4.000 USD

 

Felhasznált források: Mayo Clinic – Breast augmentation, American Society of Plastic Surgeons – Breast implants. Webmd – Breast surgery

'Fel a tetejéhez' gomb