MellnagyobbításMellplasztika

Mellnagyobbítás saját zsírral – Mellplasztika és alakformálás egy időben

twitterFacebook

Sok nő vágyik formásabb, teltebb mellekre, de köztük szép számmal vannak olyanok akik idegenkednek tőle, hogy idegen anyag beültetésével érjék el ezt az eredményt. A mellimplantátumok segítségével végzett mellnagyobbítás évtizedek óta bevált és biztonságos módja a mellek formálásának, ugyanakkor sokak számára riasztó lehet mind a vele járó műtéti beavatkozás, mind pedig a tudat, hogy implantátum kerül a mellükbe. Számukra jelenthet megoldást egy viszonylag új esztétikai eljárás, a saját zsírral végzett mellnagyobbítás. A módszer lényege röviden, hogy a test olyan részeiről, ahol felesleges zsírszövet található, a zsírt leszívják, majd azt a mellekbe fecskendezik, egyszerre javítva a donor terület és a mellek megjelenésén is.

Mik a saját zsírral történő mellnagyobbítás előnyei?

 • A mellek formája és tapintása természetes marad
 • Egyszerre van lehetőség megszabadulni a felesleges zsírtól és formálni a melleket
 • A zsírleszívás speciális, szövetkímélő kanüllel történik, így a felépülés rövidebb időt vesz igénybe a műtét után
 • Idegen anyag nem kerül a szervezetbe
 • A kis méretű hegek rövid időn belül már alig láthatóak
 • Nem áll fenn a tokosodás veszélye
 • A mellek kisebb aszimmetriái jobban korrigálhatóak zsírbeültetéssel, mint mellimplantátummal

Hogyan történik a mellnagyobbítás saját zsírral?

A mellnagyobbítás első lépése a zsírleszívás. A zsírt többnyire olyan testrészekről távolítják el, melyeken felesleges zsírszövet található és a páciens szeretné ezek mennyiségét csökkenteni. A zsírleszívás során a leszívott zsírral igen körültekintően járnak el, hiszen ezt a hagyományos zsírleszívással ellentétben később visszaültetik a testbe. Ennek megfelelően a leszívott zsírt szétválogatják, szeparálják és a felhasználásig speciális körülmények között tárolják. A mellnagyobbítás második lépése a zsírszövet befecskendezése a mellekbe. Ebben a szakaszban a zsírleszívással leszívott zsírt a mell különböző rétegeibe injekciózzák úgy, hogy a bejuttatott zsírsejtek száma mindig csak annyi legyen, amennyit a környező szövetek képesek táplálni, amíg az új erek létre nem jönnek. A mellnagyobbítás során természetesen igen nagy figyelmet fordítanak a mellek megfelelő esztétikumának kialakítására. Általánosságban elmondható, hogy a mellnagyobbítás sikere és tartóssága nagymértékben függ mind a zsírleszívástól, mind a zsír előkészítésétől, mind pedig a visszaültetéstől, így a kielégítő eredmény elengedhetetlen feltétele a megfelelő technikai háttér és a felkészült szakorvos egyaránt.

 • A műtét időtartama: 1-1,5 óra
 • Kötelező bent tartózkodás a műtét után: 3-6 óra
 • Munkábaállás: 2-4 nap után
 • Varratszedés: általában a mellnagyobbítást követő 7. napon

Mellnagyobbítás saját zsírral – a műtét menete

 • A műtét előtt laborvizsgálatot, mammográfiát vagy 40 éves kor alatt mell ultrahang vizsgálatot végeznek, EKG-t és mellkasröntgent készítenek.
 • A mellnagyobbítást általában helyi érzéstelenítéssel kombinált vénás szedálásban végzik, a páciens a műtét után néhány órával távozhat a klinikáról
 • A szükséges zsírt vékony kanül segítségével a donor területekről zsírleszívással leszívják.
 • A leszívott zsírt szeparálják, majd a mellek alapterületén több szúrással a mirigyállomány alá és fölé vagy a mellizom alá fecskendezik.
 • A műtétet követő 2 hétben a megerőltető fizikai aktivitás kerülendő.

Kinek ajánlott a saját zsírral végzett mellnagyobbítás?

A mellnagyobbítás ezen formája mindenki számára ajánlott, aki nem elégedett a mellei formájával és/ vagy szeretné kisebb mértékben megnövelni azok méretét, de ellenérzései vannak a mellimplantátumokkal szemben vagy tart a beültetésükkel járó beavatkozástól.

Ki számára nem ajánlott a saját zsírral végzett mellnagyobbítás?

 • Aki jelentős mértékben szeretné megnövelni mellei méretét
 • Aki nem rendelkezik megfelelő mennyiségű felesleges zsírszövettel

Mi történik a saját zsírral történő mellnagyobbítás után?

A műtét után minden esetben szükséges a mellek nyugalomba helyezése, ami általában speciális melltartóval történik. Később mind a melleket, mind a zsírleszívás területét rendszeresen masszírozni és mozgatni kell annak érdekében, hogy a zsírsejtek egyenletesen oszoljanak el. Varratszedés általában a beavatkozást követő 7. napon történik. Megerőltető fizikai aktivitás a műtétet követő 2-4 hétben nem ajánlott. A kezelés után rövid ideig mind a zsírleszívás, mind a mellnagyobbítás területén kisebb duzzanatok és bevérzések keletkezhetnek, melyek hideg vizes borogatása 4-5 napig ajánlott. A bevérzések általában 1-2 hét alatt, a duzzanatok pedig 2-3 hét alatt felszívódnak. A mellnagyobbítás végleges eredménye nagyjából 3 hónap után látható.

 

'Fel a tetejéhez' gomb