MellfelvarrásMellimplantátumMellkisebbítésMellnagyobbításMellplasztika

Az aszimmetrikus mellek korrekciója mellplasztikával

twitterFacebook

A női mellek aszimmetriája igen gyakori jelenség, hiszen a valóságban a mellek csak nagyon ritkán teljesen azonos méretűek és formájúak. Azonban ez az esetek többségében nem okoz komoly problémát, hiszen a mellek közötti eltérések többnyire olyan csekélyek, hogy az aszimmetria esztétikai és funkcionális hátrányai elhanyagolhatóak. Ugyanakkor sajnos ritkán előfordul, hogy a két mell mérete és/vagy formája olyan mértékben eltér egymástól, ami jelentősen megnehezíti az öltözködést és a gyakran kialakuló szégyenérzet következtében akár a párkapcsolatokra is hatással lehet.  Ilyen esetekben szükség lehet a mellek műtéti korrekciójára, amelyhez a mellplasztika módszerei nyújtanak megfelelő segítséget.

Az aszimmetrikus mellek korrekciója mellplasztika segítségével

A mellek között tapasztalható jelentős mértékű formai vagy méretbeli eltérések kiegyenlítése, illetve korrekciója a mellplasztika különböző módszereivel történhet. Azt, hogy pontosan milyen eljárás alkalmazására van szükség, általában a páciens esztétikai igényei és az eltérések jellege határozza meg. A mellplasztika körébe tartozó összes beavatkozás, mint a mellnagyobbítás, a mellkisebbítés, a mellfelvarrás, vagy ezek valamilyen kombinációja megfelelő lehet a mellek közötti különbségek korrekciójához, kiválasztásukban elsősorban a kívánt végeredmény az irányadó.

A mellplasztika lehetséges módszerei a mellek közötti különbségek megszüntetéséhez

  • A kisebb méretű mell méretének megnövelése mellimplantátummal végzett mellnagyobbítással
  • Mindkét mell méretének megnövelése különböző méretű mellimplantátumokkal végzett mellnagyobbítással
  • A nagyobb méretű mell méretének csökkentése mellkisebbítéssel vagy mellfelvarrással
  • Mindkét mell méretének különböző mértékű csökkentése mellkisebbítéssel vagy mellfelvarrással
  • A mell(ek) vagy a mellbimbó(k) helyzetének megváltoztatása mellfelvarrással

Aszimmetrikus mellek korrekciója mellnagyobbítással

Amennyiben a páciens nem szeretne a meglévőnél nagyobb melleket, az aszimmetria megszüntetéséhez elegendő lehet a kisebb méretű mell megnövelése is. Ebben az esetben a megfelelő méretű és formájú mellimplantátum behelyezésével a probléma orvosolható. Ha a páciens a mellek korrekciója mellett egyben nagyobb mellekre is vágyik, lehetőség van mindkét mell méretének megnövelésére különböző méretű implantátumok segítségével. Sok esetben ehhez nem a mellnagyobbításhoz leggyakrabban alkalmazott szilikon implantátumot használják, hanem a sóoldattal töltött változatot, ugyanis ennek mérete a behelyezés után a folyadék adagolásával rugalmasan változtatható, így a két mell pontosan egymáshoz igazítható.

Aszimmetrikus mellek korrekciója mellkisebbítéssel

Ha a páciens elégedett a kisebb mell méretével, a mellek korrekciójához elegendő lehet a nagyobb méretű mell méretének csökkentése mellkisebbítés segítségével. Abban az esetben, ha a páciens a melleit túl nagynak találja, úgy az eljárást  mindkét mellen végrehajtják és ezzel egy időben az eltéréseket kiegyenlítik.

Aszimmetrikus mellek korrekciója mellfelvarrással

Olyan esetekben, mikor a mellek aszimmetriáját elsősorban a mellek vagy a mellbimbók pozíciójának eltérése okozza, a probléma legegyszerűbben mellfelvarrással végzett mellplasztikával orvosolható. Ilyenkor az egyik vagy mindkét mell bőréből és szöveteiből eltávolítják a feleslegessé vált részeket, a mellbimbót áthelyezik és a melleket új helyzetükben rögzítik.

Mellplasztika előtte utána képek és információk

mellplasztika-elotte-utana-kepek

'Fel a tetejéhez' gomb