TestkezelésekZsírbontás

Zsírbontás lipolézerrel – Hatékony kozmetikai kezelés a karcsúbb alakért

twitterFacebook

Manapság már számos kozmetikai kezelés áll rendelkezésre azok számára is, akik szeretnének megszabadulni a makacs, diétának és edzésnek ellenálló zsírpárnáiktól, de tartanak a zsírleszívással járó műtéti beavatkozástól. Ilyenek például az ultrahangos zsírbontás, a mezoterápia, a zsírfagyasztás, vagy mai cikkünk témája, a méltán népszerű lipolézeres zsírbontás. A modern technológiák rohamos fejlődésének köszönhetően, a lézeres kezelések mára már a gyógyászat és a kozmetika szinte minden területén megjelentek, legyen szó szemműtétről, visszér kezelésről, bőrgyógyászati beavatkozásokról vagy éppen a felesleges zsírpárnák eltüntetéséről. A lipolézerrel végzett zsírbontás is viszonylag rövid idő alatt tett szert igen nagy népszerűségre, ami hatékonysága mellett egyszerű alkalmazhatóságának és a kezelések viszonylag alacsony árának köszönhető.

A lipolézer működése

A zsírbontáshoz egy speciális, alacsony hullámhosszú (635nm-660nm) vörös lézerfényt használnak, amely áthatol a bőrön és a bőr felszínéhez közel található zsírsejtek membránját stimulálja. Ennek hatására a kezelt zsírszövet sejtjeinek tartalma a membránon keresztül a sejtközi térbe szivárog, aminek köszönhetően a zsírsejtek mérete csökken. Az ilyen módon szabaddá vált zsír végül az anyagcsere folyamatok segítségével kiürül a szervezetből. Mivel a sejtek zsírtartalma a kezelés után is feldolgozható formában marad, igen fontos, hogy a lipolézeres zsírbontást  alacsony szénhidrát és zsír tartalmú étkezések és a szokásosnál nagyobb mennyiségű folyadékbevitel kövessék.

A lipolézeres zsírbontás menete

A lipolézerrel végzett zsírbontás folyamata igen egyszerű; A kezelés megkezdésekor az érintett bőrfelületre speciális lapokat fektetnek, melyek több sorban elhelyezett lézer diódákat tartalmaznak. A lapokat szalagokkal rögzítik, majd a bőrt 20-30 percen keresztül lézerfénnyel világítják meg. Az eljárás semmilyen fájdalommal vagy más kellemetlenséggel nem jár. Ezután a lapokat eltávolítják és a zsírbontás érdemi része ezzel véget is ért. Esetenként a felbontott zsír hatékonyabb kiürülését vibrációs kezeléssel vagy nyirokmasszázzsal is elősegítik.

A zsírbontással kezelt területek

A lipolézeres zsírbontást a leggyakrabban a hason, a fenéken és a combokon szokták alkalmazni, de ezeken kívül még számos testrészen érhető el vele jó eredmény:

  • Felkarok
  • Nyak és toka
  • Férfi mellkas
  • Csípő
  • Az áll vonala

A lipolézer további előnyös hatásai

A lipolézeres kezelés a felesleges zsírszövet lebontásán kívül még számos kedvező hatással is rendelkezik. Ezek közül néhány:

  • Bőrhibák fehérítése
  • Narancsbőr csökkentése
  • A vérkeringés és az anyagcsere folyamatok élénkítése
  • A bőr rugalmasságának növelése
  • A kollagéntermelés elősegítése

A lipolézeres zsírbontás eredménye

A lipolézerrel végzett zsírbontás eredményessége nagyban függ a páciens alkati sajátosságaitól, így pontosan nem mondható meg előre, hogy mekkora kerületcsökkenésre lehet számítani egy kezelés után. Általában 40-60 gramm zsírra becsülik az egy alkalommal lebontható zsírszövet mennyiségét. Ez elsőre talán kevésnek tűnhet, de mivel a lipolézeres zsírbontás elsődleges célja az alakformálás és nem a testsúly jelentős csökkentése, a kritikus testrészeken ennyi zsírveszteség is látható esztétikai javulást eredményezhet. Ugyanakkor, a komolyabb eredmények eléréséhez általában 8-10 kezelésre is szükség lehet.

A lipolézeres kezelés és az ultrahangos zsírbontás

Felmerülhet a kérdés, hogy vajon mennyire hatékony a lipolézeres zsírbontás a szintén igen népszerű ultrahangos kezeléshez képest. A válasz nem teljesen egyértelmű, mert a két eljárás mind technikailag, mind pedig az érintett és kezelhető szövetek tekintetében eltér egymástól. Annyi mindenesetre elmondható, hogy az egy alkalommal lebontható zsírszövet mennyiségében nincs jelentős különbség a két módszer között. Az ultrahanggal mélyebb zsírrétegek is sikeresen szétbonthatóak, viszont nem alkalmas az arc, a nyak, vagy a mellkas kezelésére. A lipolézer csak a felületi zsírszövetben fejti ki hatását, ugyanakkor a teljes testen biztonsággal alkalmazható.

A lipolézerrel végzett zsírbontás ára

A lipolézeres zsírbontás ára nagyban függ a kezelt terület méretétől. Általában a kisebb felületű testrészeken végzett kezelések alkalmanként 5-7 ezer forintba kerülnek. A nagyobb részeken vagy ezek kombinációin alkalmazott  zsírbontás pedig körülbelül 10-15 ezer forintba kerül.

 

'Fel a tetejéhez' gomb