FenékplasztikaHasplasztikaKarplasztikaTestkezelésekZsírleszívás

Tumescent zsírleszívás – Megbízható segítség a zsírpárnák ellen

twitterFacebook

Mi a Tumescent zsírleszívás?

Bár a zsírleszívásnak számos fajtája létezik, mind közül a tumescent zsírleszívás a legtöbbet használt és legtöbbet bizonyított eljárás a felesleges zsírpárnák eltüntetéséhez. A módszer segítségével nagymértékben javítható a test formája és arányai, ezáltal megújítva a páciens énképét és önbizalmát. Más műtéti úton végzett zsírleszívásokkal összehasonlítva elmondható, hogy a tumescent zsírleszívás kisebb beavatkozással, kevesebb vérveszteséggel, kisebb mértékű szövetkárosodással és rövidebb felépülési idővel jár.

Kik számára ajánlott a tumescent zsírleszívás?

Mindazok számára ajánlott a tumescent zsírleszívás, akik jó egészségügyi állapotban vannak, helyi, jól körülhatárolt zsírpárnákkal rendelkeznek és nincs jelentős túlsúlyuk. Ezen kívül a rugalmas, feszes bőr is előnyt jelenthet, hiszen jó, ha a zsírleszívás után a bőr minél hamarabb képes összehúzódni és követni a test új körvonalait.

Miben különbözik a tumescent zsírleszívás más eljárásoktól?

A tumescent zsírleszívás a legelterjedtebb formája a zsírleszívásnak és sokszor használják egyfajta viszonyítási alapként is, mikor a különböző módszereket hasonlítják össze. Az eljárás során egy speciális folyadékot juttatnak a kezelt szövetekbe, amely steril sóoldatból, érzéstelenítőből (lidokain) és epinefrinből áll. A sóldat segít a zsírszövet eltávolításában, az érzéstelenítő csökkenti a fájdalmat, az epinefrin pedig összehúzza az ereket. A zsírleszívás folyamán egy kisméretű bemetszést ejtenek a bőrön és egy vékony kanült előre-hátra mozgatva a feleslegest zsírt szívással eltávolítják.

Mi a SAFELipo?

A SAFELipo a tumescent zsírleszívás egy speciális technikával végrehajtott változata, amely biztonságosabbá teszi a zsírleszívást és segít elkerülni a testkontúrral kapcsolatban esetleg felmerülő problémákat. Lényegében a SAFELipo azt a plasztikai sebész által végrehajtott speciális eljárást jelenti, amely a konkrét zsírleszívást megelőzi.

Hogyan zajlik a tumescent zsírleszívás?

A zsírleszívás történhet helyi érzéstelenítéssel vagy altatással is, melynek kiválasztásánál a kezelt terület mérete és a páciens személyes igényei játsszák a döntő szerepet.  A tumescent zsírleszívás során, az érintett területek számától függően néhány kisméretű bemetszést ejtenek a bőrön, majd egy vékony, üreges cső (kanül) segítségével a zsírt fellazítják és kiszívják a testből. Ez az eljárás ismétlődik a kívánt eredmény eléréséig. A zsírleszívás időtartama 1-3 óra között váltakozhat, függően az eltávolítandó zsír mennyiségétől. Egyes esetekben a bemetszéseket rövid ideig nyitva hagyják, hogy a felesleges folyadék a behelyezett szívócsöveken keresztül eltávozhasson.

Milyen eredményre számíthatok a tumescent zsírleszívással?

A zsírleszívás eredményei nagymértékben függenek a személyes adottságoktól, a zsírszövet elhelyezkedésétől és típusától. A zsírleszívást megelőző konzultáció során a plasztikai sebész felméri ezeket a tényezőket és pontos tájékoztatást ad a várható eredményekről.

Mi történik a tumescent zsírleszívás után?

Bár a tumescent zsírleszívás kisebb beavatkozással jár, mint más eljárások, a műtét után itt is számítani kell némi duzzanatra és bevérzésre a kezelt terülten. Valószínűleg fájdalom és diszkomfort érzés is jelentkezik, de ezekre a vénynélkül kapható fájdalomcsillapítók általában megoldást jelentenek. A zsírleszívás után néhány kompressziós ruha vagy rugalmas pólya viselése kötelező, mert ezek segítenek csökkenteni a duzzanatot és tömörítik a bőrt, igazodni tudjon az új testformához.

A zsírleszívás utáni folyamat igen fontos eleme a kezelt területek masszírozása is. Az első 3 hónapban minden érintett területet rendszeresen és erőteljesen masszírozni kell annak érdekében, hogy a megmaradt zsírszövet egyenletesen eloszoljon és a zsírleszívás eredménye sima és esztétikus legyen. A masszázs pontos végrehajtásáról általában a műtét utáni konzultáción kap tájékoztatást a páciens.

A zsírleszívással eltávolított zsírszövet mennyiségétől függően a munkába állás a műtétet követően 2-3 nappal vagy 1 héttel történhet. A duzzanat körülbelül a 7-10. naptól kezd csökkenni. Könnyű fizikai mozgást a 3. héttől lehet végezni, a teljes aktivitáshoz 4-6 hét után lehet visszatérni. A duzzanat az első héttől kezdődően folyamatosan csökken, de ritkán akár hónapokig is fennállhat.

'Fel a tetejéhez' gomb