MellimplantátumMellnagyobbításMellplasztika

A mellimplantátum alakja és felszíne – Válasszuk a legmegfelelőbbet

twitterFacebook

Napjainkban az implantátummal végzett mellnagyobbítás kétségkívül a legnépszerűbb plasztikai beavatkozásnak számít a hölgyek körében. Ennek oka egyrészről, hogy a nyugati társadalmakban jelentősen megnőtt a női mellek esztétikai szerepe és jelentősége, másrészről ezzel párhuzamosan a kozmetikai műtétek technikai feltételei és módszerei olyan fejlődésen mentek keresztül, amely lehetővé teszi, hogy manapság a mellnagyobbítást minden korábbinál gyorsabban, hatékonyabban és nem utolsó sorban olcsóbban tudják elvégezni az erre szakosodott klinikák.

Hogyan történik a mellnagyobbítás implantátummal?

A mellnagyobbítás menete viszonylag egyszerű. A kiválasztott mellimplantátumokat általában egy, a mellek alatt ejtett bemetszésen keresztül a mellszövet vagy részben-egészben a mellizomzat alá helyezik, majd a sebet lezárják. A gyógyulási idő után ezek az implantátumok beágyazódnak a környező szövetek közé és, amennyiben megfelelően lettek kiválasztva, úgy módosítják a páciens melleinek megjelenését, ahogy ő az korábban elképzelte. Ugyanakkor nem véletlenül emeltük ki a helyesen megválasztott mellimplantátumok fontosságát, hiszen ezek határozzák meg a mellek későbbi méretét és formáját, így, ha rosszul döntünk, könnyen olyan végeredményt kaphatunk, ami nem egyezik meg az elvárásainkkal.

Természetesen nem előfeltétele a mellnagyobbításnak, hogy a páciens szakértője legyen a kérdésnek, hiszen a pontos tájékoztatás és a műtét testreszabása a plasztikai sebész feladata. A megfelelő szakember kiválasztásával és tanácsainak elfogadásával máris nagy lépést tehetünk afelé, hogy a műtét eredményével tökéletesen elégedettek lehessünk. Persze a tájékozottság sosem hátrány, így emellett érdemes lehet már a mellnagyobbítás előtt megismernünk a lehetőségeinket. Ebben nyújt segítséget mai cikkünk is, melyben a mellimplantátumok formájáról és felületéről lesz szó.

Mellnagyobbítás és az implantátum profilja

A mellimplantátum profilja határozza meg, hogy a mellnagyobbítás után a mell mennyire emelkedik ki a mellkasból. Tehát gyakorlatilag ez az implantátum vastagsága, amely lehet:

  • magas
  • közepes
  • alacsony

Az alacsony profilú implantátumok laposabb, míg a magas profilúak látványosan kiugró, feltűnő melleket eredményeznek. A páciens egyéni preferenciája a döntő ebben a kérdésben. Természetesen az orvos megvizsgálja a meglévő mellek formáját, méretét és ezzel és a vágyott megjelenéssel összhangban tesz ajánlatot a mellimplantátum profiljára vonatkozóan. Sok nő részesíti előnyben a nagyon magas profilú eszközöket, mert feltűnő, push-up melltartó hatású mellekre vágyik, de szintén sokan választják az alacsonyabb profilú, természetes megjelenésű melleket biztosító mellimplantátumokat is.

mellimplantatum-profilok

Hogyan válasszuk ki a mellimplantátum profilját?

Az implantátumok profiljának kiválasztásakor kulcsfontosságú szempont a mell eredeti szélessége. Annak érdekében, hogy a mellnagyobbítás eredménye természetes megjelenésű és arányos legyen, a mellimplantátum szélességének egyenlőnek vagy kis mértékben kisebbnek kell lennie, mint az eredeti mell szélessége. Ezért szokott előfordulni, hogy kevés mellszövettel rendelkező, keskeny mellkasú nők esetében az alkalmazható mellimplantátum mérete kisebb lehet, mint amit ők ideálisnak gondolnának. Ilyen esetekben lehetőség van arra, hogy egy magasabb profilú, de kisebb átmérőjű implantátum segítségével úgy növeljék meg a mell méretét, hogy az továbbra is arányos marad és szélességében sem tér el a páciens mellkasától.

Mellnagyobbítás és az implantátum formája

A mellimplantátum formája lehet kerek vagy könnycsepp alakú (anatómiai implantátumok). A kerek implantátumok alakja szimmetrikus, míg az anatómiai implantátumoké az alsó rész felé kiszélesedő, könnycseppre hasonlító forma. Az anatómiai mellimplantátumok természetesebb hatást biztosítanak, azonban a tapasztalatok szerint a legtöbb nő a kerek implantátumot választja annak teltebb formája miatt.
Sok plasztikai sebész csak masztektómiát követő rekonstrukciós mellplasztikához alkalmazza a csepp alakú mellimplantátumokat, amikor fontos szerepe van a helyreállított mell természetes megjelenésének. Kozmetikai, esztétikai okokból végrehajtott mellnagyobbítás esetében, ahol a páciens eleve rendelkezik természetes formájú mellekkel, a formázott implantátumok eltúlozzák a könnycsepp hatást, így többnyire a kerek mellimplantátumokkal érhető el a vágyott, telt forma.mellimplantatum-forma

Az implantátum felszíne

A mellimplantátumok felszíne (az implantátum külső héja) lehet teljesen sima, vagy texturált. Az első generációs eszközöket sima felülettel gyártották, de a későbbi fejlesztések során kiderült, hogy a felszín érdesítésével, mintázásával csökkenthető a tokzsugorodás és a mellimplantátum elmozdulásának esélye. A texturált implantátumok hátránya, hogy felületükből adódóan héjuk vastagabb, így jobban észrevehető rajtuk a gyűrődés és hullámzás, illetve keményebb érzést keltenek. A plasztikai sebészek általában a sima felszínű mellimplantátumokat ajánlják a mellnagyobbításhoz, amennyiben használatukat a személyes adottságok és a kitűzött célok lehetővé teszik. mellimplantatum-felulet

Mellnagyobbítás előtte utána képek és információk

mellnagyobbitas-elotte-utana

'Fel a tetejéhez' gomb