ArcfiatalításArcplasztika

Arcfiatalítás szálbehúzással – Arcplasztika műtét nélkül

twitterFacebook

A szálbehúzásos arcfiatalítás az arcplasztika körébe tartozó viszonylag új eljárás, amely segítségével az arc bőre és mélyebb szövetei komolyabb műtét elvégzése nélkül is megemelhetőek. A módszer lényege, hogy a szükséges helyeken apró, hajlékony szálakat vezetnek be a szövetek közé, melyek megemelik és megfeszítik azt. Az arcfiatalítás ezzel az eljárással nem igényel altatást és körülbelül 45 perc alatt elvégezhető, így a hagyományos arcplasztikához képest jelentősen kisebb megterhelést jelent a páciens számára. A szálbehúzáshoz használt szálak speciális polipropilénből készülnek, melyek ellenállnak a gyűrődésnek és a mimikát sem akadályozzák.

A szálbehúzásos arcfiatalítás menete

Az arcfiatalításhoz használt szálakat a halántéknál, a hajas fejbőrön keresztül vezetik be a bőr alá, így az apró bemetszések a beavatkozás után közvetlenül is szinte láthatatlanok maradnak. A szálbehúzás során ezek a szálak a mélyebb kötőszövetekhez rögzülnek, majd rögzítő elemeik az új kötőszövet képződésével egy időben lebomlanak, felszívódnak. A módszer ideális az orr és szájzug körül található redő, a marionette ráncok kezeléséhez, illetve az arc középrészének és a nyak bőrének megemeléséhez, kisimításához. Ezek azok a területek, melyek a leglátványosabb változáson mennek keresztül az öregedés során, így a szálbehúzásos arcfiatalítás segítségével az arc visszanyerheti fiatalos megjelenését és teltségét. A kor előrehaladtával megjelenő fáradt arckifejezés is eltűnik és a középarc megemelésének köszönhetően az arc újra természetes és élénk lesz.

A szálbehúzásos arcfiatalítás típusai

A szálbehúzással végzett arcfiatalításnak két fő típusa van. Az egyik esetében a behúzott szálakat a mélyebb szövetekhez rögzítik, míg a másiknál a szálak nem kerülnek rögzítésre. Az első típus lehetőséget ad az arc és nyak megemelésére és a szövetek megfeszítésére, a második típus erre csak korlátozott mértékben alkalmas és inkább csak az orcák és az áll szöveteinek erősítéséhez használják. Mindkét eljárás változatos fantázianeveken érhető el a különböző plasztikai sebészeteken. A rögzített változatot gyakran Silhouette-Lift-nek, míg a rögzítés nélkülit Apatos-Lift-nek nevezik.

Az arcfiatalítás után

A szálbehúzásos beavatkozás után nagyjából 2 nappal a páciens visszatérhet szokásos életviteléhez, de a teljes regeneráció körülbelül 10-14 napot vesz igénybe. A varratszedés 1 héttel az arcfiatalítás után történik. Az esetenként jelentkező duzzatat és bevérzés, illetve a tűszúrások nyoma néhány nap alatt elmúlik. Ez idő alatt az orcák és a halánték hűtése ajánlott, illetve magasabb párna használata és az erős mimikával járó tevékenységek kerülése javasolt.

A szálbehúzásos arcfiatalítás lehetséges szövődményei

Mint minden sebészeti beavatkozásnak, a szálbehúzással végzett arcfiatalításnak lehetnek szövődményei, de mivel az eljárás minimális bemetszéssel és szövetkárosodással jár, ezek előfordulása igen ritka. Estenként vérzéssel, sebfertőzéssel, duzzanattal és vérömlenyekkel kell számolnunk. Ritkán az érzőidegek sérülhetnek, ami az érzékelés és/vagy a mimika megváltozásával járhat.

 

'Fel a tetejéhez' gomb