Mellbimbó plasztikaMellplasztika

A mellbimbó plasztika típusai, menete és ára – Részletesen a műtétről

twitterFacebook

A mellbimbó plasztika egy olyan sebészeti eljárás, amely segítségével megváltoztatható a mellbimbók mérete vagy formája. Erre többnyire esztétikai okokból van szükség, például, ha a mellbimbók nem szimmetrikusak, vagy túl nagy méretűek. Nők és férfiak esetében egyaránt elvégezhető a beavatkozás, de túlnyomórészt mégis a hölgyek veszik igénybe, főleg mellnagyobbítás, mellfelvarrás illetve mellkisebbítés után, vagy ezekkel egy időben. Azonban a mellbimbó plasztika nem csak a mellbimbók esztétika átalakítására alkalmas, hanem segítségével a mellbimbókat körülvevő terület, a bimbóudvar megjelenése is megváltoztatható.

A mellbimbó plasztika leggyakoribb okai:

 • Aszimmetrikus mellbimbók
 • Befelé fordult vagy invertált mellbimbó
 • Túl nagy méretű mellbimbó
 • Túl nagy méretű vagy puffadt bimbóudvar
 • Sérült mellbimbó

A mellbimbó plasztika menete

A mellbimbó plasztika menete attól függően változik, hogy milyen jellegű korrekcióra van szükség és az a mellbimbót, a bimbóudvart vagy mindkettőt érinti-e. A műtét során általában a mellbimbó és a bimbóudvar körül ejtenek apró bemetszéseket és ezeken keresztül végzik el a beavatkozást, majd a sebeket finom, vékony öltésekkel lezárják.

Ha a műtétet befelé fordult mellbimbók kezeléséhez alkalmazzák, a mellbimbókat először belülről visszafordítják, majd felszívódó varratokkal rögzítik.

Ha a mellbimbó plasztika célja a mellbimbó vagy a bimbóudvar méretének csökkentése, a felesleges szöveteket eltávolítják és a mell bőrét összehúzzák.

A mellbimbó plasztika részét képezheti esetenként a bimbóudvar mikropigmentálása is. Erre akkor lehet szükség, ha a páciens nem elégedett a bimbóudvar színével, vagy egy, a környezetétől elütő színű heget szeretne kevésbé feltűnővé tenni. Ilyen esetekben az érintett bőrfelületet tetoválással színezik át.

Amennyiben a mellbimbó plasztikát önmagában végzik, a műtét körülbelül 30-60 percet vesz igénybe és helyi érzéstelenítéssel történik. Ha beavatkozásra egy másik plasztikai műtét (például mellnagyobbítás, mellfelvarrás vagy mellkisebbítés) keretein belül kerül sor, altatást igényel.

A mellbimbó plasztika után

A mellbimbó plasztika utáni gyógyulási idő hossza függ a kezelt eltérés típusától. Ugyanakkor, mivel a beavatkozás az esetek többségében a mélyebb szöveteket nem érinti, így általában jóval rövidebb időre van szükség a teljes felépüléshez, mint egyéb mellplasztikai műtétek esetében.  Természetesen, ha a mellbimbó plasztikát más műtéttel egy időben végzik el, a gyógyulási idő is ahhoz igazodik.

A műtét utáni 2 hétben célszerű kerülni a megerőltető fizikai tevékenységeket, és ügyelni kell rá, hogy a mellbimbókat semmilyen külső behatás ne érje. A műtét helyén átmeneti duzzanat és fájdalom gyakran tapasztalható, de ezek a tünetek általában néhány napon belül enyhülnek, majd megszűnnek. Ritkábban előfordulhat a mellbimbók érzékelésének megváltozása (túlérzékenység vagy érzéketlenség) is, de az esetek többségében ez a probléma is csak átmeneti.

A varratokat a mellbimbó plasztika utáni második hét végén távolítják el. Ezt követően a páciens visszatérhet a megszokott életviteléhez.

A mellbimbó plasztika lehetséges szövődményei és kockázatai

A mellbimbó plasztika után csak ritkán fordulnak elő komplikációk, ezek az alábbiak lehetnek:

 • Fertőzés
 • Vérzés
 • Véraláfutás
 • Vérömleny
 • Ideg károsodás
 • Hegesedés
 • Nem megfelelő a kozmetikai eredmény

A mellbimbó plasztika ára

A mellbimbó plasztika átlagos ára Magyarországon: 70-250.000 forint

A műtét ára nagyban függ attól, hogy az egyik vagy mindkét mellbimbót érinti a beavatkozás, illetve, hogy önmagában vagy más plasztikai műtéttel egy időben történik.

 

'Fel a tetejéhez' gomb