AjakfeltöltésArcplasztika

Ajakfeltöltés – Teltebb, fiatalosabb ajkak azonnal

twitterFacebook

Mi az ajakfeltöltés?

A kor előrehaladtával az arc kötőszövetei lassan egyre többet veszítenek rugalmasságukból, az ajkak vékonyabbá válnak és körülöttük ráncok jelennek meg. Ez a folyamat főleg azoknál igen szembeötlő, akik már eleve keskeny ajkakkal rendelkeznek és/vagy akiknél életmódjuknak köszönhetően (dohányzás, túlzott kávé- vagy alkoholfogyasztás, túlzásba vitt napozás vagy szolárium) ezek a jelek hamarabb és nagyobb mértékben jelentkeznek, mint az általában megszokott. Főleg a felső ajkak esetében lehet feltűnő a változás, amely akaratlanul is szomorú, illetve szigorú kifejezést kölcsönözhet az arcnak. Az ajakfeltöltés gyors és hatásos megoldást nyújthat ezekre az esztétikai problémákra és segítségével nemtől és kortól függetlenül mindenki számára telt és formás ajkak alakíthatóak ki.

Milyen anyaggal végzik az ajakfeltöltést?

Az ajakfeltöltéshez kétfajta anyagot használnak: vannak ideiglenes és tartós eredményt adó töltőanyagok is. Az ideiglenes eredményt nyújtó anyagok általában olyan, az emberi testben is nagy mennyiségben fellelhető anyagok, mint a hialuronsav vagy a kollagén. Manapság leggyakrabban a hialuronsav alapú töltőanyagokat használják, melyek az ajakfeltöltésen kívül még számos esztétikai beavatkozáshoz alkalmazhatóak, mint például a mellnagyobbítás, vagy az arcplasztika.

Mi a hialuronsav?

A hialuronsav egy természetes, minden élő szövetben megtalálható, nagy molekulájú szénhidrát. Az emberi testben főleg vízmegkötő szerepet tölt be, illetve biztosítja az izmok és ízületek síkosítását is. A hialuronsav általában a bőrben található meg a legnagyobb mennyiségben (56%), de az izmokban, a csontokban és inakban is jelentős mennyiségben fellelhető (35%). Szövetbarát jellege és halmazállapota miatt igen sok gyógyszerészeti és kozmetikai termék alapanyaga, illetve gyakran alkalmazzák esztétikai beavatkozásokhoz is, mint például az ajakfeltöltés vagy a mellnagyobbítás. Világszerte körülbelül 30 millió emberen végeztek már valamilyen hialuronsav befecskendezéssel járó kezelést. Az anyag tehát számtalanszor bizonyította már, hogy szinte bármihez teljes biztonsággal használható és a szervezet számára 100%-ban lebontható. Fiatalabb korban a bőr igen nagy mennyiségű hialuronsavat tartalmaz, amely puhává és teltté teszi azt. Ahogy az idő múlik, a bőr hialuronsav tartalma csökkenni kezd, melynek hatása általában az arcon a legszembetűnőbb.

Milyen lehetőségei vannak az ajakfeltöltésnek?

Különböző töltőanyagokkal különböző eredmények érhetőek el az ajakfeltöltés során, illetve a kezelés tartóssága és az ajkak tónusa is eltérő lehet. Vannak olyan hialuronsav tartalmú töltőanyagok, melyek segítségével az ajkak simává és hidratálttá válnak, míg másokkal az ajkak mérete és formája is megváltoztatható.

Mik a hialuronsavval végzett ajakfeltöltés előnyei?

 • Bizonyítottan biztonságos és hatékony
 • Azonnali eredménnyel jár
 • Az ajakfeltöltés kevesebb, mint fél óra alatt elvégezhető
 • A feltöltött ajkak lágy és természetes hatásúak lesznek
 • A hialuronsav magától lebomlik a szervezetben, így, ha a páciens nem elégedett az ajakfeltöltés eredményével, nincs szükség helyreállító kezelésre

Kik számára ajánlott az ajakfeltöltés?

 • Akinek az ajka mindig is vékony volt és szeretné, ha az mosolygáskor sem tűnne el teljesen
 • Akinek a kor előrehaladtával egyre vékonyabbá váltak az ajkai
 • Aki úgy érzi, hogy az ajkai nem illenek az arcához
 • Aki szimmetrikusabb ajkakat szeretne

Mi történik az ajkakkal az öregedés során?

Általában a húszas évektől kezdődően az ajkak és a környező szövetek lassan elkezdenek megváltozni. Ennek jelei a következőek:

 • Az ajkak teltsége csökken, vékonyabb és laposabb megjelenésűvé válnak
 • Ráncok és finom vonalak jelennek meg az ajkakon, a kontúrok és ívek határozottsága csökken
 • A száj körüli terület és a felső ajkak és az orr közötti rész laposabbá válik
 • A száj sarkai lefelé görbülnek

Amennyiben ezek a változások már zavaróvá válnak, még azok számára is megfontolandó lehet az ajakfeltöltés, akiknek korábban szép és telt ajkaik voltak.

Mik az ajakfeltöltés esztétikai előnyei?

Az ajakfeltöltés segítségével biztonságosan és természetes módon növelhető meg az ajkak mérete, javítható azok formája és kontúrja. Emellett az ajakfeltöltés csökkentheti az öregedés jeleit, csökkentheti a ráncokat és simábbá teheti az ajkakat.

 • A függőleges vonalak csökkenthetőek az ajkakon és a mosolyráncok lágyíthatóak az ajkak körvonalának erősítésével
 • Az ajakfeltöltéssel helyreállítható az ajkak természetes formája
 • Az ajkak széleinek megemelésével azok újra a fiatalkori pozícióba kerülhetnek
 • Ajakfeltöltéssel kezelhető a száj alatti terület, amely segítségével javítható az arc alsó részének profilja

Felhasznált források: Mayo Clinic, Webmd, American Society of Plastic Surgeons

'Fel a tetejéhez' gomb