Plasztikai műtét

Plasztikai műtét férfiaknak? Népszerű kezelések, nem csak nőknek

twitterFacebook

A plasztikai műtétek és kozmetikai kezelések alkalmazása férfiak esetében egy viszonylag új jelenség, hiszen nem is olyan régen még az esztétikai beavatkozásokat kizárólag a nők privilégiumának tartották. A korábbi generációk férfi tagjai nem jártak edzőterembe, nem ittak protein shake-et, hogy egészségesek és aktívak maradjanak idősebb korukban és nem törődtek az öregedés külső jegyeivel sem. Azonban az idők változnak és nagyjából a baby boom generációtól kezdve a férfiak is egyre nagyobb gondot fordítanak arra, hogy kívül és belül ne a kronológiai életkoruk határozza meg őket, hanem inkább az, hogy hány évesnek érzik magukat.

Miért is ne használhatnák ki ők is azt a rengeteg modern eljárást, melyek nők milliói számára tették és teszik lehetővé, hogy koruk előrehaladtával is megőrizzék fiatalos megjelenésüket? A továbbiakban olyan esztétikai kezelésekről lesz szó, melyek a férfiak számára is hasznosak lehetnek az évekkel folytatott csatában.

Plasztikai műtétek és kozmetikai beavatkozások férfiak számára

Bőrkezelés férfiaknak

A férfiak szemszögéből a bőrápolás első ránézésre talán nőies dolognak tűnhet, de az arcbőr karbantartása és megújítása nem csak esztétikai, hanem egészségügyi előnyökkel is járhat. A napsugárzás hatása a bőrben felhalmozódik és idővel károsítja azt, amitől az arcbőr szárazzá és ráncossá válhat. A száraz, rugalmatlan bőr, különösen, ha sötét pigmentfoltokkal párosul, egyrészt öreg hatásúvá teheti az arcbőrt, másrészt növelheti a bőrrák kialakulásának esélyét is. Az olyan kozmetikai kezelések, mint a kémiai hámlasztás vagy a bőrcsiszolás, segíthetnek eltávolítani az arcbőr sérült, elhasználódott felső rétegét és beindítani a kollagén termelést, ezzel javítva az arc megjelenését és csökkentve a bőrbetegségek kockázatát.

Botox kezelés férfiaknak

A botox kezelés segítségével a férfiak is megszabadulhatnak néhány zavaró ránctól, amilyenek például a szem körül és a homlokon megjelenő barázdák.

Részletesen a botox kezelésről

Ráncfeltöltés férfiaknak

A hyaluronsavval vagy saját zsír segítségével (zsírátültetés) végzett ráncfeltöltés ugyanúgy hasznos eljárás lehet a férfiak arcának megfiatalítására, mint a nők esetében. A módszer nem igényel komolyabb műtéti beavatkozást és nem jár hosszas felépülési időszakkal sem, viszont nagy mértékben képes javítani az arc megjelenésén. A szem körüli karikák, az arcbőr egyenetlenségei vagy a mély barázdák egyaránt könnyedén eltüntethetőek ezzel a kezeléssel.

Részletesen a hyaluronsavas ráncfeltöltésről

Orrplasztika

Az orr az arc központi része, amely nagy mértékben meghatározza megjelenésünket. Természetesen nem csak a nők, hanem a férfiak esetében is előfordulhat, hogy nem elégedettek orruk formájával vagy méretével. Az orrplasztika az orr jelentős átalakítására ad lehetőséget és segítségével korrigálhatóak a kellemetlen alaki eltérések és megszüntethetőek a túl nagy méret okozta problémák is.

Részletesen az orrplasztikáról

Férfi mellplasztika

Sajnos sok férfi számára jelent problémát mellek méretének és formájának nőiessé válása, a gynecomastia. A jelenség hátterében általában valamilyen hormonális változás áll (többnyire az ösztrogénszint megemelkedése, vagy a tesztoszteronszint csökkenése), melynek következtében a mell mirigyállománya növekedésnek indul, ami idővel a nőkéhez hasonló formát kölcsönöz a férfiak mellének. Ugyanakkor gyakran előfordul az is, hogy a mellek növekedésének oka nem a mirigyállomány növekedése, hanem az elhízás miatt a melleken felhalmozó zsírszövet.

A férfi mellplasztika mindkét esetben segítséget nyújthat a mellek formájának és méretének férfiasabbá tételében. A műtét menete a kiváltó okok és a mellek elváltozásának mértékének függvényében változhat. Enyhébb esetekben a probléma orvosolható azzal, hogy a mirigyállományt néhány apró bemetszésen keresztül eltávolítják, vagy a fölösleges zsírt zsírleszívással leszívják, de a súlyosabb állapotok kezeléséhez komplex mellkisebbítésre is szükség lehet.

Részletesen a férfi mellplasztikáról

Zsírleszívás férfiaknak

Sajnos az életkor előrehaladtával a férfiak is kénytelenek szembesülni vele, hogy a diéta és az edzés már nem minden esetben elegendő ahhoz, hogy a kellemetlen zsírpárnáktól megszabaduljanak. Az anyagcsere lassulásával az olyan problémás területeken, mint a has, a csípő vagy a fenék, egyre több zsírszövet halmozódik fel, melyek nem vagy csak nagyon nehezen reagálnak a hagyományos módszerekre. A zsírleszívás lehetőséget nyújt rá, hogy ezekről a kényes helyekről is eltűnjön a felesleges zsír és a visszakapják korábbi sportos megjelenésüket.

Részletesen a zsírleszívásról

Szemhéjplasztika férfiaknak

Idővel egyre többször halljuk, hogy fáradtnak nézünk ki? Hiába pihentük ki magunkat, arcunk mégis álmos benyomást kelt? Sajnos ez sok esetben azt jelenti, hogy szemhéjunk veszített tartásából és megereszkedett. Mind az alsó, mind a felső szemhéj bőrének lazasága, megnyúlása komoly hatással lehet az arc teljes megjelenésére és kisugárzására. Szerencsére férfiak esetében is elérhető a szemhéjplasztika, amely segítségével a szemek körül található megereszkedett bőr eltávolítható és a tekintet korábbi élénksége visszaállítható. A beavatkozás nem igényel komoly műtétet és a gyógyulási idő is viszonylag rövid, így mindenki számára jó lehetőséget kínál a megfiatalodásra.

Részletesen a szemhéjplasztikáról

Hajbeültetés

A férfiak igen nagy részét érinti a férfias típusú hajhullás vagy kopaszodás, amely idővel sajnos kiterjedt méreteket is ölthet és jelentősen befolyásolhatja a teljes megjelenést. A probléma hátterében általában genetikai okok és hormonális eltérések állnak, melyek tartós kezelése vagy visszafordítása jelenleg még nem megoldható. Nincs azonban minden veszve, mert a férfias hajhullásnak van egy olyan jellemzője, hogy az esetek többségében a fej oldalsó és hátsó részéről nem hullik ki a haj. Így lehetőség nyílik rá, hogy ezekről a területekről a hajszálak egy részét hajbeültetéssel áthelyezzék a fejtető esztétikailag fontos részeire, ami igen nagy mértékben javíthat a haj megjelenésén. A hajbeültetés nem jár műtéttel vagy komolyabb kellemetlenségekkel, így megfontolandó lehet minden férfi számára, akinek problémát okoz a kopaszodás.

Részletesen a hajbeültetésről

'Fel a tetejéhez' gomb